Ja baš imam jedan takav komplet 30 kom s vinklerima i još 30 kom bez vinklera. Nije problem meni ruka nego oči kao što sam već bio rekao krajem prošlog ljeta u prometnoj nezgodi izgubio sam vid na jedno oko. S drugim okom ja vidim larve ali mi je problem dubina pa nemogu precizno uzeti larvu iglom. Probaj to raditi s jednim okom i svatit ćeš u čemu je problem. Ako uspijem nokog od djece nagovoriti i poučiti oko presađivanja larvi onda ću i matičnu mliječ proizvoditi. Kako ove moje iz kuće interesuje pčelarstvo slabe vajde od pomoći ali šta je tu je radit ču ono što mogu.senad je napisao/la:Kada uslikam matičnjake od jentera kako su poredani u viklere od nicota postaviti ću slike,, samo malo ideje i imaš riješen problem,,,Stipo je napisao/la:Hvala Vahide te vinklere obećao mi je nabaviti trgovac iz PIP-a u Splitu.Vahid je napisao/la:Ma Stipo ne reko ti prosli put za kaveze od jentera ako ti stima ja imam par komada mozda u visku samo su jedanput koristeni ako hoces mogu ti donijet jer ja kad se vracam sa mora idem preko Livna jer svaki put navracam kod zenine familije Livno (Milosnik) ako ti je poznato
Ma ni trgovci ne znaju šta prodaju kada sam nabavljao jenter aparat kupio sam i vinklere. Kada sam došao kući uvidio sam da ne odgovaraju za jenter matičnjake nego za nikot matičnjake. Nabavio sam opremu i za presađivanje larvi u nikotove matičnjake da oprobam i tu metodu za dobijanje matične mliječi.
Ja još ne namjeravam kao Senad na veliko proizvoditi MM meni bi bilo dovoljno i nekoliko bočica.
Evo kako vikleri od nicot izgledaju
http://i165.photobucket.com/albums/u52/ ... inicot.jpg
Stipo što se tiče MM igrajući može se 0.5 -1 kg pridobiti , Istina treba ruku naviknut napresađivanje larvi ostaloje sve igra ,,još ako neko ima ekipu za rad lagano se može dobiti i više,,,
Sutra bimi trebalo stići iz Zagreba nova pošiljka bočica za MM jest poskupo , mora se ,,
S obzirom na moje zdravlje ja sam već do sada napravio mnogo. Prije mjesec dana imao sam 19 košnica ,a sada računajući i nukleuse imam 48 društava.
Još sve matice nisu oplođene pa neznam točno koliko će društava na kraju biti spremno za zimu.