Reklamni pano
- karabaja
- Čita, piše dovoljno
- Kontakt:
A gdje se treba registrovati za "registrovanog proizvđača"
"Slika govori više nego 1000 riječi"
moj web http://www.medenko.com.ba/index.html
moj web http://www.medenko.com.ba/index.html
- senad
- Site Admin
- Kontakt:
PA ako primate poticaj ,ne može te dobiti poticaj ako niste registrovani, to je na TK tako ,u opštini sam ispunio formulare koje traži FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA .
Formulari za upis u registar poljoprivrednih gospodarstava/gazdinstava i registar klijenata.
U kantonalnom,jer sam na teritoriji TK MPViŠ registarski broj Proizvođača ; 030300141, pod ovim broju ja kao proizvođač pčelinjih proizvoda ili uzgajivač pčela u novom registru stoji rubrika ROJ/košnica .
VAs vjerovatno buni registracija firme i registracija poljoprivrednog gazdinstva.
Da bi ja dobio federalni poticaj koji je iznosio 10 km po košnici morao sam platiti preko 100 km troškova uključujući i analizu na američku gnjiloću. Svi oni koji su bili na kantonalnom poticaju nisu imtrebale veterinarske potvrde i još mnogo toga . Federalni poticaj je bio za novu godinu dok je kantonalni isplaćen , mislim u septembru a isto iznosi 10 km.
Formulari za upis u registar poljoprivrednih gospodarstava/gazdinstava i registar klijenata.
U kantonalnom,jer sam na teritoriji TK MPViŠ registarski broj Proizvođača ; 030300141, pod ovim broju ja kao proizvođač pčelinjih proizvoda ili uzgajivač pčela u novom registru stoji rubrika ROJ/košnica .
VAs vjerovatno buni registracija firme i registracija poljoprivrednog gazdinstva.
Da bi ja dobio federalni poticaj koji je iznosio 10 km po košnici morao sam platiti preko 100 km troškova uključujući i analizu na američku gnjiloću. Svi oni koji su bili na kantonalnom poticaju nisu imtrebale veterinarske potvrde i još mnogo toga . Federalni poticaj je bio za novu godinu dok je kantonalni isplaćen , mislim u septembru a isto iznosi 10 km.
-
SEVDA(H)LIJA
- Čita i piše, vrlodobar
Poštovanje!senad je napisao/la:PA ako primate poticaj ,ne može te dobiti poticaj ako niste registrovani, to je na TK tako ,u opštini sam ispunio formulare koje traži FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA .
A šta ako nam u ovoj čemernoj državi nedržavi još udare namet na vilajet: POREZ?! Da ne platimo poticaj kao vuk kožu?! Znate sigurno koja je i kolika problematika vezana za ovo pitanje u Hrvatskoj.
Pozdrav!
Pred ljubavlju pada novac, ali i pred novcem pada ljubav, samo ne znam šta je češće i ko više kleči.
- senad
- Site Admin
- Kontakt:
Što se tiče poreza na pčelinjie proizvode ja sam za to da se ne plaća, ne zato što nebi platio ili da kažem da državi netreba plaćati porez.SEVDA(H)LIJA je napisao/la:Poštovanje!senad je napisao/la:PA ako primate poticaj ,ne može te dobiti poticaj ako niste registrovani, to je na TK tako ,u opštini sam ispunio formulare koje traži FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA .
A šta ako nam u ovoj čemernoj državi nedržavi još udare namet na vilajet: POREZ?! Da ne platimo poticaj kao vuk kožu?! Znate sigurno koja je i kolika problematika vezana za ovo pitanje u Hrvatskoj.
Pozdrav!
Svi imaju više koristi od pčelas nego li sam pčelar....
Ako uvedu porez a sigurno da hoćeš onda to treba poštovat , drugo je pitanje ko će se izboriti i na koji način da se pravilno sagledda pčelarstvo i da se onda odredi nekakava mjera.
Štose tiče susjeda , hajde da kažem da sam ja skoro aktivan član na hrvatskom forum sve to pratim istina u zadnje vrijeme ne pišem zbog mnogo obaveza. Evo nestignem ni ovdje na sve da odgovorim .
Uglavnom sve pratim informišem se kako u BH tako i šire.
Mene posebno interesuje Njemačko pčelarstvo kad god sam u mogućnosti nešto saznat odvojim vrijeme...