Reklamni pano

Komentari i kritike, prijava grešaka, ideje, pitanja itd.
Odgovorite
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

Uradio sam 4 reklamna panoa dimenizija 100x60 cm koji će biti postavljeni na strateška mjesta :) ))))) .

slika
Do uspješnog pčelarenja bez predrasuda.
karabaja
Čita, piše dovoljno
Kontakt:

Post Postao/la karabaja »

A gdje se treba registrovati za "registrovanog proizvđača"
"Slika govori više nego 1000 riječi"
moj web http://www.medenko.com.ba/index.html
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

PA ako primate poticaj ,ne može te dobiti poticaj ako niste registrovani, to je na TK tako ,u opštini sam ispunio formulare koje traži FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA .
Formulari za upis u registar poljoprivrednih gospodarstava/gazdinstava i registar klijenata.

U kantonalnom,jer sam na teritoriji TK MPViŠ registarski broj Proizvođača ; 030300141, pod ovim broju ja kao proizvođač pčelinjih proizvoda ili uzgajivač pčela u novom registru stoji rubrika ROJ/košnica .

VAs vjerovatno buni registracija firme i registracija poljoprivrednog gazdinstva.

Da bi ja dobio federalni poticaj koji je iznosio 10 km po košnici morao sam platiti preko 100 km troškova uključujući i analizu na američku gnjiloću. Svi oni koji su bili na kantonalnom poticaju nisu imtrebale veterinarske potvrde i još mnogo toga . Federalni poticaj je bio za novu godinu dok je kantonalni isplaćen , mislim u septembru a isto iznosi 10 km.
SEVDA(H)LIJA
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la SEVDA(H)LIJA »

senad je napisao/la:PA ako primate poticaj ,ne može te dobiti poticaj ako niste registrovani, to je na TK tako ,u opštini sam ispunio formulare koje traži FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA .
Formulari za upis u registar poljoprivrednih gospodarstava/gazdinstava i registar klijenata.

U kantonalnom,jer sam na teritoriji TK MPViŠ registarski broj Proizvođača ; 030300141, pod ovim broju ja kao proizvođač pčelinjih proizvoda ili uzgajivač pčela u novom registru stoji rubrika ROJ/košnica .

VAs vjerovatno buni registracija firme i registracija poljoprivrednog gazdinstva.

Da bi ja dobio federalni poticaj koji je iznosio 10 km po košnici morao sam platiti preko 100 km troškova uključujući i analizu na američku gnjiloću. Svi oni koji su bili na kantonalnom poticaju nisu imtrebale veterinarske potvrde i još mnogo toga . Federalni poticaj je bio za novu godinu dok je kantonalni isplaćen , mislim u septembru a isto iznosi 10 km.
Poštovanje!
A šta ako nam u ovoj čemernoj državi nedržavi još udare namet na vilajet: POREZ?! Da ne platimo poticaj kao vuk kožu?! Znate sigurno koja je i kolika problematika vezana za ovo pitanje u Hrvatskoj.
Pozdrav!
Pred ljubavlju pada novac, ali i pred novcem pada ljubav, samo ne znam šta je češće i ko više kleči.
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

SEVDA(H)LIJA je napisao/la:
senad je napisao/la:PA ako primate poticaj ,ne može te dobiti poticaj ako niste registrovani, to je na TK tako ,u opštini sam ispunio formulare koje traži FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA .

Poštovanje!
A šta ako nam u ovoj čemernoj državi nedržavi još udare namet na vilajet: POREZ?! Da ne platimo poticaj kao vuk kožu?! Znate sigurno koja je i kolika problematika vezana za ovo pitanje u Hrvatskoj.
Pozdrav!
Što se tiče poreza na pčelinjie proizvode ja sam za to da se ne plaća, ne zato što nebi platio ili da kažem da državi netreba plaćati porez.

Svi imaju više koristi od pčelas nego li sam pčelar....

Ako uvedu porez a sigurno da hoćeš onda to treba poštovat , drugo je pitanje ko će se izboriti i na koji način da se pravilno sagledda pčelarstvo i da se onda odredi nekakava mjera.

Štose tiče susjeda , hajde da kažem da sam ja skoro aktivan član na hrvatskom forum sve to pratim istina u zadnje vrijeme ne pišem zbog mnogo obaveza. Evo nestignem ni ovdje na sve da odgovorim .

Uglavnom sve pratim informišem se kako u BH tako i šire.

Mene posebno interesuje Njemačko pčelarstvo kad god sam u mogućnosti nešto saznat odvojim vrijeme...
Odgovorite