N I C O T /nicot/ sistem za uzgoj matica

Sve u vezi pčelarstva
Odgovorite
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

Prodajem ORGINALAN komplet NICOT SISTEM zajedno sa zaštitnim viklerima za matičnjake. Cijena koštanja je kataloška vrijednost .

Postoji i mogućnost takođe i drugi NICOT SISTEM DA prodam ukoliko nabavim set za pridobijanje matične mliječi. Za sada je jedan set NICOT SISTEMA na prodaju.

NICOT SISTEM DOBAVLJEN IZ ŠVEDSKE

Od nicot sitema posjedujem elemente koji su dole navedeni i cijena je kataloska na danasnji dan bez obzira sto je ta cijena bila veće kada sam ih ja nabavljao,. Kataloska cijena isto tako u prilogu. Na ovu cijenu uračunavam 50 % od cijene postarine koju sam platio .

R.b. Šifra Naziv elemnta Komada SEK
1. 296 Nicot kaseta 1 261,00
2. 296-5 Osnova matičnjaka 110 58,00
3. 296-4 Pokretni nosač matičnjaka 40 80,00
4. 296-3 Nepokretni nosač nosa.matič 40 80,00
5. 296-1 Zastitni/inkubator vikleri 40 100,00

slika

slika

Kataloska vrijednost

Product ID Product Price
296 NC-cassette sek 261.00
296-1 Incubation cage sek 2.50
296-2 Lid for incubation cage sek 1.50
296-3 Cell bar block sek 2.00
296-4 Cell cup cap sek 2.00
296-5 Plastic cell cups, 10 pieces sek 8.00
296-6 Plastic cell cups, 100 pieces sek 50.00
296-10 Queen bee cell sek 2.50
296-11 Queen bee cell, 100 pcs sek 176.00
Do uspješnog pčelarenja bez predrasuda.
Mungos1212
Čita i piše, dobar
Kontakt:

Post Postao/la Mungos1212 »

Znam da je bilo zainteresovan neko za kupovinu ali nesjećam se tko. Priupitat ću pa ako saznam javim ti.
Pozdrav
http://medino.com.ba/

I ljude poslušaj i svoje pameti imaj
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

Javljaju mi se mnogi . Uglavnom nemožemo se naći uneki 10-20 km.

Ja sam ih daleko skuplje platio .

Hvala na pozornosti
Mungos1212
Čita i piše, dobar
Kontakt:

Post Postao/la Mungos1212 »

I ja se polako spremam

slika
http://medino.com.ba/

I ljude poslušaj i svoje pameti imaj
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

Napravi sebi izolator 15 x 15 cm na njega postavi matičnu rešetku od plastike ,
neka ti bude toliko širok da može u njega da stane saće koje ćeš isjeć iz nekog okvira iz kojeg je izašlo bar dvije -tri generacije pčela, tosaće postasviš unutra tog izolatora tako da pčele mogu sa obje strane da komuniciraju sa maticom kada je zatvoriš u taj izolator , tako ćeš imati larve z presađivanje iste starosne dobi .

NAdam se d a postupak oko zatvaranja matice u izolator i oslobađanje znaš i ostale radnje.

Prilikom presađivanja larvi jednostavno izvadiš to saće koje sa larvama postaviš na sto i osječeš saće dolarvi i tako ćeš jednostavno da uzimaš larve i presađuješ . Ovako ja nekada radim možda ti imaš bolju metodu :) :)
karabaja
Čita, piše dovoljno
Kontakt:

Post Postao/la karabaja »

Pozdrav Senade, po kojoj se cijeni može nabaviti ovaj NICOT sistem nov i kompletan i gdje?
Da te i upitam za tvoj šestodjelni oplodnjak, imaš li kakav nacrt po kojem bi se mogao napraviti?
Hvala Emir.
"Slika govori više nego 1000 riječi"
moj web http://www.medenko.com.ba/index.html
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

karabaja je napisao/la:Pozdrav Senade, po kojoj se cijeni može nabaviti ovaj NICOT sistem nov i kompletan i gdje?
Da te i upitam za tvoj šestodjelni oplodnjak, imaš li kakav nacrt po kojem bi se mogao napraviti?
Hvala Emir.
Otpozdravljam kolega.

Da si me kotaktirao prije 7 dana već u četvrtak bi imao nikot kod kuće po kataloškoj vrijednosti +troškovi poštarine ( ovi troškovi poštarine su unutar Švedske). Sutra naveče dolazi mi komšija i čovjek koji mene podupire.

Imaš katalošku vrijednost iznad pa je to lahko preračunat , manje više iste su cijene jer ja imam njihov zadnji kltalog , a novi još nije izašao.

R.b. Šifra Naziv elemnta Komada SEK
1. 296 Nicot kaseta 1 261,00
2. 296-5 Osnova matičnjaka 110 58,00
3. 296-4 Pokretni nosač matičnjaka 40 80,00
4. 296-3 Nepokretni nosač nosa.matič 40 80,00
5. 296-1 Zastitni/inkubator vikleri 40 100,00
ili 115 km +troškovi poštarine u ovom mom slučaju. AKo imaš nekoga u Švedskoj to će ti lagano odraditi sve ide poštom , preko interneta naruči se normalno ovi koji su u Švedskoj. Prvi autobus koji ide odozgo dobiješ to . To tije bar danas lahko smao ako imaš nekoga na određenoj destinaciji ili evo u ovom slučaju da si me kontaktirao imao bi već u četvrtak kod kuće nikot

ZA ove oplodnjake nema nacrte al to je lahko . Premejrimo i to je to ništa strašno.
Jedino što smatram da bi bilo dobro napraviti petodjelne i onda ih postaviti frontalno tako da na bočne strane ide po jedan otvor a frotalno tri, IZ ovakvih modela mislim da bi se u aprilu i maju moglo uzvući između 200 i 500 grama matične mliječi za vlastite potrebe ,kada se to odradi samo izvadi matice i ubaciti matičnjake i onda nastaviti s uzgojem matica . Iz ovakvog jednog moglo bi se dobiti između 20-25 oplođeni matica. Ovoje sve onako teoretski.

JA planiram akobogda da uradim takvih jedno 10 komada eksperimentalno samo z a matičnu mliječ i na kraju da mi služe kao banka matica.
MOžeš probati sam ili da čekaš moje rezultate i da ferceraš . :) ))))

Ima još nekih ideja sa ovim 5-todjelnim okrnute frontalno,,, ne mogu baš sve iznijet jer neznam hoće li uspjeti ,
Inače kada radim MM sa LR bude dosta gnječenja pčele i da mi je to izbjeć prije svega nebitno koliki će prinosi da budu.
Ono što me iznenadi i jakose zamislim poslije toga je činjenica da pčela dugo umire. Zna se desiti da mi neka "mrtva " pčela stoji na stolu i dan dva i čim dođe ruka do nje ubode me.

Ja od kulina bana a ništa baš konkretno nerekoh
karabaja
Čita, piše dovoljno
Kontakt:

Post Postao/la karabaja »

HVALA Senade na odgovoru, ja u Svedskoj nemam nikog pa bi tebe zamolio da jedan NICOT naručiš za mene. Ašto se tiče nacrta za oplodnjake , premjeri pa pošalji dimenzije ;).
"Slika govori više nego 1000 riječi"
moj web http://www.medenko.com.ba/index.html
Odgovorite