zvuk_tisine je napisao/la:Samo ti to efendija povadi, ja kao početnik to nikada ne bih uradio. Ako ima dovoljno hrane onda pogača nije potrebna, u medu imaju sve potrebne vitamine. Ona im stvara dodatni napor jer pogaču valja preradit. Osim toga, zbog stimulativne pogače imaš leglo neprestano, to je dodatan napor matici-i njoj treba odmor a pošto one radije jedu pogaču a ne med leglo ti bude hranjeno pogačom, tj slabom hranom i onda ne dobiješ kvalitetne pčele, dobijaš kratkoživuće pčele koje na proljeće nađeš na podnici a uz to troše ti se i zimske pčele stalno jer stalno moraju hranit leglo i hranit maticu čime im se životni vijek uveliko smanjuje, treba radit što prirodnije...po meni te pogače samo štete, osim ako nema dovoljno hrane ali tada ide obična šećerna pogača tek da ne ostanu gladne.
I preporučuje pipove pogače, malo su skuplje al su daleko kvalitetnije.
To bi bilo isto da imaš frišku pitu i halvu a ti to preskočiš pa jedeš kruh od neki dan, ko veliš da se ne baci, malo kruha pa zalij vodom....kolko bi tako izdržao...a da ne pričam o iscrpljenosti organizma zbog loše hrane...
Možda griješim, al eto iskusni nek me isprave.
Lijepo si to simbolično opisao i još bi dodao na efendijino da nadovežem kad jedan pčelar govori jedno dok drugi drugo.
Za dvije suprotne tvrdnje postoje 3 rješenja od kojih je samo jedno točno.
1. Samo jedan govori istinu. Problem je slušatelju izabrati koji je to što govori istinu.
2. Obojica iznose samo dio istine. Problem je slušatelju izabrati što je istina, a što nije.
3. Nit jedan ne govore istinu. Slušatelj se dovodi u zabludu i na krivi put.
Kada god naiđemo na dva suprotna stava na nama je da se strpimo sviju da poslušamo zatražimo mišljenje treće ili četvrte osobe i tek ćemo onda nekako doći do istine misleći na kraju svojom glavom. Nemojmo zaboraviti da zbog pogrešnog usmjerenja ili nedovoljnog znanja i veća grupa ljudi može nehotice prenositi neistinu. Strpljiv razgovor je rješenje za sve probleme.