BeeVital Hive Clean

Stipo
Aktivan
Kontakt:

Post Postao/la Stipo »

zvuk_tisine je napisao/la:E Stipo, šta misliš da li je dovoljno umjesto oksalne koristit samo Bee Vital...Marin mi je rekao da je dovoljno ali bih volio čuti i tvoje mišljenje...
Irko ja sam naručio iz Ljubuškog, došlo mi je poštom za dan, ukupno sa poštarinom pola litra košta oko 43 KM i ja sam prezadovoljan rezultatom ;)
Sutra-prekosutra idem u još jedan tretman...
Ako imaš BeVital naravno da ga možeš koristiti umjesto oksalne kiseline. Naročito sam uvjeren poslje ovog saznanja da je kod mene samo za jedan tretman u vrijeme kada još ima legla u košnici br:12 oborio poslje 2 tretmana Amitraza 1186 varroa. Zapravo BeeVital je oksalna kiselina s još nekim dodatcima koji mu znatno povećavaju učinak i mogućnost primjene. Još je rano za kasno jesenji tretman ali ću ga svakako izvršiti s BeeVitalom i za usporedbu na nekoliko košnica s oksalnom kiselinom. Sve što je Austrijski proizvođač naveo za BeeVital njegovom primjenom kod mene se potvrdilo. Preostaje mi da vidim njegov učinak u proljeće. Proizvođač navodi da BeeVital ako se primjeni 1-3 tretmana kada je povećan unos polena u Aprilu i u Maju ne samo da obori varrou nego povećava raspoloženje pčela i time utječe na veće prinose u medu. Ako se još i to pokaže istina i nebude nekih neželjenih posljedica ja ću zaboraviti sve druge preparate protiv varroe. Drago mi je što je većina pčelara koji su ga koristili zadovoljno s njegovim učinkom. Na žalost imao sam i jednu pritužbu na BeeVital. Ali mislim da je taj pčelar prebrzo donio zaključak poslje samo jednog tretiranja.
NAPOMINJEM
Tretiranje pčela protiv varroe s BeeVital-om mora proći sva tri tretmana u razmaku od 5-8 dana.
Ja sam svoje pčele prvi put tretirao 2.9.2010. drugi put 8.9.2010. i treći put 15.9.2010. i svaki dan brojao sam opalu varrou do 21.9.2010. Četrnaest dana poslje ponovo prebrojio opalu varrou i pronašao još u pojedinim košnicama od 56-360 opalih varroa.
Pčelar uvjek ima nešto naučiti.
Koristim samo Bio Vit CleanKoristim samo Bio Vit Clean
irko
Čita i piše, dobar
Kontakt:

Post Postao/la irko »

hocel mi neko rec imal se kupit Bee Vital u Sarajevu i na kojoj adresi?
Vahid
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Vahid »

E kad vec ima pitanje oko tog Bee Vital i ja bi da pitam kako mogu to nabavit da probam i ja na svojih par drustava ko mi to moze nabavit do 7. 11. ja tada dolazim za BiH da to preuzmem
Pcelar u bijelom svijetu.
zvones
Aktivan

Post Postao/la zvones »

irko je napisao/la:hocel mi neko rec imal se kupit Bee Vital u Sarajevu i na kojoj adresi?
Kad sam negdje u osmom mjesecu tražio u jednoj prodavnici Forsapin (sredstvo sa kobaltom i nekim vitaminima ) prodavac,inače moj poznanik mi je rekao
da nesmiju više ništa držati što liči na lijekove.Jedina mogučnost za BeeVital je PIP BH.Oni se inače snabdijevaju iz V.Kladuše ,ali imam osjećaj da pomalo i
"sami rade ".Telefon je 636-211 poz.033.Ukoliko se potvrdi da imaju BeeVital mogao bih ja ponjeti.Nadam se da ću dotad riješiti probleme s autom .Isto vrijedi i
za Vahida .
Da je Nikola Tesla danas živ vjerovatno bi se odrekao svojih pronalazaka koje je darovao čovječanstvu , jer se njegov dar najviše
koristi u vojne svrhe !
Stipo
Aktivan
Kontakt:

Post Postao/la Stipo »

Čuvajte se BeeVitala iz domaće radinosti. Jedini službeni zastupnik u BiH je HUNCOM d.o.o. Ljubuški.
Dvije godine je se čovjek borio oko papirologije da legalno prodaje BeeVital u BiH.
Po zakonu u poljopprivrednim apotekama nebi se više smjeli prodavati lijekovi. Ako se gdje i nađe koji lijek u poljoprivrednoj apoteci
to je na rizik trgovca. Sve lijekove za stoku a time i pčele smiju prodavati samo veterinarske stanice.
Na žalost istina je to da kod veterinara možeš naći sve samo ne ono što ti treba. Izgleda da nemaju sluha za nas pčelare.
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

Sigurno je jedno da pravi beevital ima jako dejstvo a organsko,,mnogi će pokušati već od proljeća da lijepe tikete sa "sadržajem" beevitala..

Treba se držati zastupnika ,orginalnih pakovanja!
Do uspješnog pčelarenja bez predrasuda.
Samir
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la Samir »

Košto rekoše Stipo i Senad jedino vjerujmo zastupnicima.
Ja sam tako uradio neki dan poručio iz Ljubuškog od Marina
bocu od 0,5 l za probu u četvrtak oko 13h došlo petak 9h.
Za sada mi ne treba više a bila je doza nepovjerenja jer smo izvarani
pa više nemam vjere ni u sebe.

Varoa sipa kao da je juli ili avgust jednostavna primjena

Ne nasijedajte na neke trgovačke fore, samo glavni zastupnici ovo nije reklama
Asim
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la Asim »

samire počeo sam u maju primjenu bee vitala i zadsovoljhan sam e sad sam u dilemi da li da zadnju primjenu uradim sa bee vitalom ili da varou dokusurim oksalnbom kiselinom pa dajte ljudi svoje predloge a što se tiče dupljhaka za bee vital toga će nesum njivbo biti ali i lako ćemo to raspoznati uz provjeru dobavljača ako je humkom onda uredu ali ako počnu trgovačke fore : poslovna tajna : itd, prozivamo tog trgovca ovako među nama i bježimo od njega i dajte ljudi kada uzimljavamo pčele ( utopljavamo , itd , )
Stipo
Aktivan
Kontakt:

Post Postao/la Stipo »

Ja planiram zadnju primjenu uraditi BeeVitalom na pola društava i na pola društava oksalnom kiselinom. Takvo ću tretiranje izvršiti
radi usporedbe kako djeluje BeeVital, a kako oksalna kiselina. Prebrojavanjem ću utvrditi količinu opale varroe i duljinu opadanja kod oba srestva. Interesuje me da vidim postoji li razlika između oksalne i BeeVitala. Dobivene rezultate ću objaviti ovdje i na svom webu.
zvones
Aktivan

Post Postao/la zvones »

Stipo je napisao/la:Čuvajte se BeeVitala iz domaće radinosti. Jedini službeni zastupnik u BiH je HUNCOM d.o.o. Ljubuški.
Dvije godine je se čovjek borio oko papirologije da legalno prodaje BeeVital u BiH.
Po zakonu u poljopprivrednim apotekama nebi se više smjeli prodavati lijekovi. Ako se gdje i nađe koji lijek u poljoprivrednoj apoteci
to je na rizik trgovca. Sve lijekove za stoku a time i pčele smiju prodavati samo veterinarske stanice.
Na žalost istina je to da kod veterinara možeš naći sve samo ne ono što ti treba. Izgleda da nemaju sluha za nas pčelare.
Sad je sve jasno,pogotovo što sam u međuvremenu dobio Marinov mail .Dakle u Sarajevu nema BeeVitala ,ja nisam znao i to je sve.

Stipo je napisao/la:Ja planiram zadnju primjenu uraditi BeeVitalom na pola društava i na pola društava oksalnom kiselinom. Takvo ću tretiranje izvršiti
radi usporedbe kako djeluje BeeVital, a kako oksalna kiselina. Prebrojavanjem ću utvrditi količinu opale varroe i duljinu opadanja kod oba srestva. Interesuje me da vidim postoji li razlika između oksalne i BeeVitala. Dobivene rezultate ću objaviti ovdje i na svom webu.
Mislim da ne bi trebalo biti nikakvih razlika.Pitanje je samo hoćeš li tretirati istom količinom .
Zadnja izmjena: zvones, dana/u 13 lis 2010, 16:11, ukupno mijenjano 1 put.
Da je Nikola Tesla danas živ vjerovatno bi se odrekao svojih pronalazaka koje je darovao čovječanstvu , jer se njegov dar najviše
koristi u vojne svrhe !
Samir
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la Samir »

Pošto kod mene bevital završava oko 26.10 jer sam kasno odlučio da nabavim isti.
Mislim da neću imat potrebe koristit OK, al baš iz razloga da vidim koliki učinak ima bevitala, primijenit ću OK jer u većini nemam gotovo ništa legla, a u ostatku treba da gotov nestane legla do kraja mjeseca.
Naredne sezone planiram ako Bog da koristit završni tretman, poslije bevitala, OK jer je cijena pristupačnija, posebno ko ima veći broj košnica.
Stipo
Aktivan
Kontakt:

Post Postao/la Stipo »

Svi koji hoće da nabave BeeVital neka kontaktiraju Marina i on će ga poslati poštom.
Isporuka stiže za dan dva i plaća se pouzećem pošiljke.
Cijena jedne bočice od 0,5 lit je 34 KM + poštarina.
Mislim da je to jeptinije nego ići u hercegovinu po BeeVital.
Ja sam se dogovorio s Marinom da se kod mene uvjek nalazi nekoliko boca BeeVitala.
Pčelari koji su u mojoj blizini i potrebno im je nekoliko bočica BeeVitala mogu doći i uzeti ga kod mene
po istoj cijeni. Ovom prilikom nemam neku zaradu nego to činim iz razloga da pčelari moga kraja koji žele
svoje pčele biološki tretirati protiv varroe imaju lakšu dostupnost BeeVitala.
Mogu im čak na njihovom pčelinjaku pokazati praktičnost primjene.
nvucinac
Čita, piše dovoljno

Post Postao/la nvucinac »

Stipo je napisao/la:Svi koji hoće da nabave BeeVital neka kontaktiraju Marina i on će ga poslati poštom.
.
Ima li Marin neki broj telefona ili mail ili da stanem na bundevu pa da vicem Maaariineee
Samir
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la Samir »

Marinov broj na koji sam ja naručio ++38763372681
Stipo
Aktivan
Kontakt:

Post Postao/la Stipo »

nvucinac je napisao/la:
Stipo je napisao/la:Svi koji hoće da nabave BeeVital neka kontaktiraju Marina i on će ga poslati poštom.
.
Ima li Marin neki broj telefona ili mail ili da stanem na bundevu pa da vicem Maaariineee
Pogledaj temu BeeVital ili moj web
http://www.limed.ba/BeeVital%20Hive%20Clean.html
sve ti piše da se ne ponavljam.
Možeš stati i na bundevu čut će te on ako dovoljno dobro vikneš maaaarriiineeeeee.
Stipo
Aktivan
Kontakt:

Post Postao/la Stipo »

Nova moja saznanja o BeeVital-u
Oni koji su do sada pratili moja tretiranja protiv varroe s BeeVital-om upoznati su s mojim rezultatima.
Sada dodajem sljedeće rezultate:
Na kontrolnih 11 društava, treći posljednji tretman s BeeVital-om izvršio sam 15.9.2010. i svakodnevno prebrojavao opadanje varroe do 22.9.2010.
Od tada sam još 3 puta ponovo prebrojavao opalu varrou.
6.10.2010. opalo još od 76-278 varroa.
9.10.2010. opalo još od 21-123 varroe
18.10.2010. opalo još od 38-137 varroa
Iz ovoga se da zaključiti da BeeVital više od mjesec dana od zadnjeg 3. tretmana još obara varrou.
Svih 11 društva sam danas pregledao i ustanovio da nemaju više legla te sam izvršio još jedan tretman s BeeVital-om
da varroi zadam zadnji udarac.
Zadnja izmjena: Stipo, dana/u 18 lis 2010, 18:59, ukupno mijenjano 1 put.
Asim
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la Asim »

stipo ja sam vidio da bee vital masovno obara varou ali brate brojati je ma to je dangubno , nego de reci kada je vakat za poslednji tretman da to nefulim slučajno
Samir
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la Samir »

Što je previše Stipo previše, ja mislio da imam najzaraženija društva
kad neko javlja da ima i više.
Stipo
Aktivan
Kontakt:

Post Postao/la Stipo »

Asim je napisao/la:stipo ja sam vidio da bee vital masovno obara varou ali brate brojati je ma to je dangubno , nego de reci kada je vakat za poslednji tretman da to nefulim slučajno
Ja sam danas malo zavirio u kšnice i nisam našao bitno legla pa sam odmah izvršio završni tretman na ovih 11 društava.
Ovo sam izvršio više kao test BeeVitala da vidim koliko je preostalo ne oborene varroe u ovih mjesec dana. Tako ću vidjeti koliko je jako ovo produženo djelovanje BeeVitala.

Kažeš nebi ti brojao eh da je sve tako lako kao brojanje. Umalo što ne zaboravi.
Kada nestane legla izvrši tretman. Obično je to 11. mjesec osim u Hercegovini gdje je to 12. ili početak 1.mjeseca.
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

Ovo je super, naveče naručiš, sutradan ti pošalju, prekosutra podižeš ,, Meni su donijeli na kućnu adresu iako je prezime pogrešno upisano :) )))

Iskreno mislio sam da će se pojaviti boca iz Austrije, Ovo se puni u Zagrebu ili u BH ,pretpostavljam. Nadam se da posrednici neće doći u iskušeljnje da umanje kvalitet povećanjem zapremine dosipanjem >X? < supstance

slika

slika

slika
Asim
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la Asim »

senade budi siguran daje original jer je prerano za dupljake jer neide bee vital puno sada neznaju pčelari dosta za njega , drugo sa nekim treba ubjeđivanje da sam postupio dobro ljdi su iz straha od varoe ograničeni u razmišljanju i nemaju hrabrosti da ostave armitraz a bogami ima jedan dobar dio kojima je skup stoga smo još neko vriojeme mirni od dupljaka , ajde ba senade da sada čujemo i tvoje komentare o efikasnosti vjeruj dasam radoznao pozdarav asim
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

NIšta ja nisam rekao loše za Bee Vital,,, čak šta više rekao sam da vjerujem bar dvijema osobama za učinkovitost istog..

Ja kada sam koristio Bienen Wohl dobio sam orginalno pakovanje iz Austrije , Što hoću da kažem, Pakovanje po litar, tiketa tvornička tj. sve je spakovano tvornički.

Tako da sam očekivao i ovaj Bee Vital da bude tako . NIšta strašno. To je bilo moje očekivanje. Najbitnije je da je učinkovito. NIje ovo nikakva sumnnja. Još iskreniji da bude ,da jekojim slušajem natiketi pisalo švabski,ne bi ovo ni napiso , :)

Možda bi bilo dobro da i Marin pojasni cijelu proceduru od Austrije (tvornice) do zastupnika ,ako sam ja unio konfuziju , JA samo kažem da je bilo moje očekivanje i ništa više.. Znači ja pretpostaljma da zbog manje troškova Bee Vital dođe u Zagreb u bačvama i tu se toči,,,

Asime što se tiče mene i brojanja varoa ja to nemam kada ,ja sam svoje već dobro istreso :)

Svakako sve ovo što Stipo iznosi oko Bee Vitala ja samo mogu reć da potpisuje sve što je iznešeno. Isto tako vidim da je i Pasha zadovoljna isto tako potpisujem i imam povjerenje u iznešene činjenice.

Nije jednostavno sve to brojati . :) Stipo samo naprijed.

Ja sam već mnogo, pozitivnog rekao o Bee Vitalu a da nisam ni probao . I sad stojim iza svega što sam rekao.. Ova moja očekivanja oko pakovanje neće promjeniti moj pozitivan stav o Bee Vitalu sve dok me ne razočaraju :)
Samir
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la Samir »

Nakon četiri dana drugog tretmana već varoa pada konačno samo od 0 do 3 po košnici, osim u jednoj (19 kom) jer sam imao tihu smjenu posve kasno pa još ima legla i planiram sutra odradit treći.

Senade koliko te koštala poštarina za te dvije boce.
Zadnja izmjena: Samir, dana/u 20 lis 2010, 11:14, ukupno mijenjano 1 put.
Stipo
Aktivan
Kontakt:

Post Postao/la Stipo »

Orginal paket 12 boca.
slika
slika
slika

Ne znam gdje se pakira BeeVital ali znam da ga Marin dobiva iz Zagreba.
Orginal paket sadrži 12 boca od 0,5 lit.

Senade možda si očekivao etiketu na Njemačkom jeziku i da svaka boca ima svoju papirnu kutiju.
Možda bi ta papirna kutija za svaku bocu marketinški bolje izgledala. Ali bi bolji izgled nešto podigo i cijenu.
Po internetu sam gledao mnoštvo slika i prezentecija ali nigdje nisam vidio da je BeeVital drugčije pakovan.
BeeVital ja lijek pa mora imati etiketu i upustvo napisano na jeziku države u kojoj se prodaje.
Baš zbog te etikete i upustva BeeVital je za ulazak na naše tržište kasnio 6 mjeseci.

I ja se slažem da nije bitno kakvo je pakovalje nego njegova je djelotvornost i pouzdanost.
Zadnja izmjena: Stipo, dana/u 20 lis 2010, 15:01, ukupno mijenjano 1 put.
Asim
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la Asim »

stipo nećemo ga ubjeđivati samo neka ga proba , a ujedno mislio sam da će i Senad da broji otpalu varou pa da pravimo poređenja
Odgovorite