Dimilica...

Pčelarski razgovori
Odgovorite
Ermin Isakovic
Čita, piše dovoljno

Post Postao/la Ermin Isakovic »

Da li neko moze da me uputi u koristenje zapaljivog materijala koji je drag pcelama i pri kojem se ne uznemiravaju mnogo.Sve sam pokusao ali opet onako kad ih nadimim trudim se da je to sto minimalnije i da im pri tome ne zasmetam u poslu.Nedavno sam cuo od starog gospodina koji se bavi pcelarstvom oko 40-tak godina da je u principu najbolje da se koristi "rogoz",znamo svi da je to onaj stapic koji smo ko djeca brali po barama i palili ko baklje.Volio bih ako neko zna vise da me uputi na sajt ili da mi na forumu pomogne....unaprijed hvala
per aspera ad astra....
Stipo
Aktivan
Kontakt:

Post Postao/la Stipo »

Svaki dim sadrži otrovne tvari pa pčele ne treba previše često dimiti.
Što se tiče punjenja dimilice tu ima veliki izbor prirodnih gorivih tvari što zavisi od pčelara do pčelara na kojem
području pčelari. Kod mene nema rogoza ali ima bukovih panjeva koji su istrunuli od gljiva. Osušeni truli panj daje odličan dim
i ja ga redovno koristim. Medište izbjegavam dimiti i za tu svrhu koristim slovenski sprej na bazi timola. Malo je skup ali može trajati jednu sezonu
od za 30 društava.
Pčelar uvjek ima nešto naučiti.
Koristim samo Bio Vit CleanKoristim samo Bio Vit Clean
Ibrahim Malicbegovic
Čita i piše, dobar
Kontakt:

Post Postao/la Ibrahim Malicbegovic »

Stipo.Dali je to" Fabi" sprej.boca je žuta i na njoj pčela.Molim te koliko košta sprej.On je još dobar kada se brade uhvate na poletaljci,a hoče se seliti.Kakvo je stanje sa vrijeskom medi li .Pozdrav iz Žepča
zorantopic
Čita, piše dovoljno

Post Postao/la zorantopic »

Pozdrav Stipi
Ja sam onaj Zoran iz Rame koji vas je zvao telefonom za recept za propolis kapi. Napravio sam i mislim da mi je uspjelo. Hvala za rp.
Molim vas sad za taj sprej gdje se može kupiti i kako se zove,ja moram priznati da nisam ni čuo da to postoji.
Ermin Isakovic
Čita, piše dovoljno

Post Postao/la Ermin Isakovic »

Hvala Stipo....ja isto cesce radim samo s vodom mada kad su agresivne koristim dimilicu.Mislim da u Holandiji imamo slican sprej,pri koristenju se vrlo brzo razbjeze nadam se da cu uskoro doci do tog spreja jos jednom hvala....
per aspera ad astra....
Stipo
Aktivan
Kontakt:

Post Postao/la Stipo »

zorantopic je napisao/la:Pozdrav Stipi
Ja sam onaj Zoran iz Rame koji vas je zvao telefonom za recept za propolis kapi. Napravio sam i mislim da mi je uspjelo. Hvala za rp.
Molim vas sad za taj sprej gdje se može kupiti i kako se zove,ja moram priznati da nisam ni čuo da to postoji.
Sprej se zove : APISOL SPRAY. Odlični tjera pčele iz medišta, a pritom ih i smiruje.
Proizvođač je:
DIAPOL
Hren Anton s.p
Kovaška cesta 17
3214 Zreče

Tel./fax: 00386 (0)3/576-26-46
Pčelar uvjek ima nešto naučiti.
Koristim samo Bio Vit CleanKoristim samo Bio Vit Clean
Odgovorite