Ma doktore nisam znala za zeleni paradajz-a imam ih koliko hoces-sad je kasno jelde kad sam ko bumbar otekla,valjda osjetljivo na licu .Hvala ti da znam drugi put(ma mene stalno ujedaju)
Pozdrav
Rotiraj sanduke pako matica opet siže u donji znaći vrućina je u pitanju.zvuk_tisine je napisao/la:Uh vrućine, jadne one moje pčelice vazdan na suncu, danas sam išao pravit ventilaciju, valjda će im bit lakše...kod mene nešto slabo ima unosa...
Ne znam što mi matica na prelazi u gornji nastavak da zaleže leglo, to kad bih vidio ko da bih se rodio :p
Dobro si postupila jer med ide gore ,a polu nastavak ispod njega. Takav postupak dodatno aktivira pčele jer blizu legla nije više med pa one u panici pojačano unose novi nektar i slažu ga iznad legla u tvom slučaju u polu nastavak. Tako će pčele taj polu nastavak brže graditi i puniti medom jer je tako u blizini mladih pčela, a onaj med u gornjem nastavku će polako zatvarati.beequeen je napisao/la:Super,cekamo slike
i kod mene su tako prestale u srednjem nastavku.Ustvari da pitam-mogu li ja da razvijam zajednicu na dva nastavka i srednji polunastavak.Ova jedna kosnica ionako imam cetri djela,ubacila sam novi polunastavak ispod ovog sa medom jer je vrilo od pcela pa nek bar prave satne osnove.Nesto sam razmisljala da izvadim maticnu i stavim izmedju 3 i 4-og ?Pametno ili je dovoljno dva nastavka za maticu
Sto se tice brada,kod mene sve vise napolju iako imam sirom otvoren ulaz,gornje leto izmedju nastavka i polunastavka ,na vrhu imam unutrasnji pokrivac sa mrezom i preko pokrivac sa letom(koji samo pravi ventilaciju ali one ne mogu koristiti).Doduse puno je gora situacija kod kosnice bez podnjace sa mrezom(tako da cu morati promjeniti)
Zahvaljujem i pozdrav
Stavi na plodište jer 3. nastavak je medište i on dolazi uvjek kao 3. po redu gledajući odozdo prema gore.dr_kong je napisao/la:a sta uraditi jer imam u dva nastavka po 6 rama legla i ostlao je med i polen a ima ih toliko da je sazrelo za polunastavak gdje da ja stavim polunastavak ja sam mislio standardno jer nije mi med ucilju nego da imam sto vise i jace drustvo za zimu....