Sve ću uraditi kako ste mi savjetovali. Mogu li pustiti pčele sutra poslijepodne, ne znam kako da te limove postavim sama.Stipo je napisao/la:Pasho poslušaj Senada kako je on rješio problem bliskog preselenja pčela Pa mu se neće vratiti tom nečovjeku od pčelara. Cilj je šokirati pčele kao što smo svi mi na forumu šokirani tvojim jadom kojeg si napisala. Večeri podmetni prepreku ispred leta kao što je lim ili staklo zatim otvori leta dobro bi bilo da ulaz u košnicu zatvoriš travom
neka se pčele ujutro probijaju kroz travu da bi izišale vani taj će ih mukotrpan izlazak iz košnice šokirati i primorat će ih da uzmu novi orjentir tako da se neće vraćati na staro mjesto u bivši pčelinjak kod tog zlotvora. Nakon tjedan dana uredi košnice po svom nahođenju.
Zar moram čekati sedam dana da povadim pčele iz tih truhlih košnica. Ja sam se pripremila da to uradim što prije.
Senade , puna je podnjača i poklopac je zatvoren. Samo sam podigla neki stiropor sa mreže u hranilici , ali košnica je sa rupicama na sve strane , one odnekud izlaze ... Sutra ću podići malo poklopac i pokušati slijediti vaša uputstva.
Nadam se da će se sve dobro završiti ...
Hvala vam na podršci , puno mi znači....