Mozes ti uzeti 3 nastavka ,zatrebat ce ti kasnije ,ali u pocetku ce pcele biti na jednom nastavku kao u PAshe!sabe je napisao/la:We selam Ermine, ako sam te dobro shvatio znači da pčelinja društva ubacim u početku samo u po jedan nastavak jel tako? Malo me stid ali ja sam mislio odmah tri nastavka uzeti po košnici a tek sad skontah da u početku bih u stvari imao samo jedan nastavak tj za plodište a čini mi se da sam tako nešto vidio i kod Pashe.
prodajem pčele
ja sam mislio da jedan ram izgradjen s pcelama,legloom,medom,polenom, kosta oko 15-20 km tj 10 ramova =komplet drustvo 150-200km ,(bez kosnice,a u nekog se i dobije ,to zavisi od pcelara i od jacine drustva) ali ova cjena je okvirna onako kako ja znampasha je napisao/la:Kakva je ovo cijena ErmineH?ErminH je napisao/la:ti ces kupit cjelu kosnicu koja ima 3 nastavka,ali kad kupis drustvo,tj dobit ces samo 10 ramova s pcelama i s leglom i svim ostalim, u funkciji ce ti biti samo jedan nastavak,tako da uzmi jednu komplet kosnicu jos dvije podnjace i dvije hranilice i dva krova tako da ces imati 3 kosnice s jednim nastavkom,
a cjena pcela na okvirima bez kosnice se krece od 15 do 20 km !kao sto si i kazao
Selam sabe
Meni se čini preniska.
Pa samo 10 okvirova sa satnim osnovama (neizgrađenim) košta 25 do 35 km. Plus pčele!
Ja mislim da je 10 ramova sa pčelama - skuplje!
Možda roj bez išta košta toliko.
p.s. Nisi me razumjela
Zadnja izmjena: ErminH, dana/u 19 tra 2010, 17:23, ukupno mijenjano 1 put.
neka uzme tri jer ovakopasha je napisao/la:A što će ti tri? Meni su rekli da oko Sarajeva samo seleći koriste tri . To je rijetko u našem podnevlju kod stacioniranog pčelinjaka. Ovo sam čula baš od starijih i iskusnih pčelara.
-u pocetku ce mu trebat jedan
-za prosirenje plodista jos jedan
-i kad dodje vrijeme pase jos jedan
Ukupno tri nastavka,po jednoj kosnici!
Zadnja izmjena: ErminH, dana/u 19 tra 2010, 17:23, ukupno mijenjano 1 put.
Ermine hvala ti ovo si dobro razjasnio a ja optimista pa bih odmah počeo sa tri nastavka
no malo pogledah po literaturi i to bi u početku bila greška. Isto tako što se tiče računice to je to, okvir bi bio 10-20 KM tako da jedan nastavak izađe na 100-200 KM
Ko pjeva zlo ne misli, a ko zlo misli njemu i nije do pjesme
koji dio?
gdje sam pogrijesio oko razjasnjavanja Sabetu*?
gdje sam pogrijesio oko razjasnjavanja Sabetu*?
Zadnja izmjena: ErminH, dana/u 20 tra 2010, 08:43, ukupno mijenjano 1 put.
Planirao sam da prodajem društva u jednom LR nastavku, 10 ramova, po cijeni od 110-200 km, u zavisnosti od jačine društava. Uz nastavak bi dao i podnicu, poklopac, poklopnu dasku, a uz ova jača i po još jedan nastavak.
Prodajem dio pčelinjaka, jer ne mogu da održavam broj koji trenutno imam, pa sam mislio da to sve dam u kompletu. Ali, ako bi prodavao na okvirovima, mislim da okvir sa leglom, pcelama, polenom, medom, košta od 15-20 km. Spreman sam za dogovor.
Prodajem dio pčelinjaka, jer ne mogu da održavam broj koji trenutno imam, pa sam mislio da to sve dam u kompletu. Ali, ako bi prodavao na okvirovima, mislim da okvir sa leglom, pcelama, polenom, medom, košta od 15-20 km. Spreman sam za dogovor.
- Ibrahim Malicbegovic
- Čita i piše, dobar
- Kontakt:
Prodajem Nukleuse na 5 LR rama.Cijena 60-70 km ako je više može dogovor.A svako prolječe pčele u jednom tjelu komplet 150-170km,zavisi od jačine i količine meda.Za veču količinu prevoz po dogovoru vlastitim kamionom.Medno Tel:061 131 957 Žepče
Zadnja izmjena: Ibrahim Malicbegovic, dana/u 12 svi 2010, 22:34, ukupno mijenjano 1 put.
lijep pozdrav svim forumašima=)
ja jedva nađoh vremena da se priključim ovakvoj zajednici koja je za svaku pohvalu..
i da prvo vama ponudim 13 KOŠNICA SA 2 NASTAVKA, SPREMNE ZA ZIMU, OVOGODIŠNJI ROJEVI, NOVE KOŠNICE (SVA OPREMA JE KUPLJENA 2010.) A CIJENA PO KOŠNICI JE 200KM..unaprijed se zahvaljujem zainteresiranim pčelarima
kontakt osoba Mujakić Setko 037/537-655
ja jedva nađoh vremena da se priključim ovakvoj zajednici koja je za svaku pohvalu..
i da prvo vama ponudim 13 KOŠNICA SA 2 NASTAVKA, SPREMNE ZA ZIMU, OVOGODIŠNJI ROJEVI, NOVE KOŠNICE (SVA OPREMA JE KUPLJENA 2010.) A CIJENA PO KOŠNICI JE 200KM..unaprijed se zahvaljujem zainteresiranim pčelarima
kontakt osoba Mujakić Setko 037/537-655
jesam blizu..u komšilukumirzet je napisao/la:gdje se ti nalazis jesil blizo bihaca???????????????
Begove Kafane - Ćoralići...a nemam slika od ovih košnica pošto su kao što sam već rekao ove godine rađene ali baš ako je potrebno potrudit ću se da uslikam sutra poslije džume pa ću poslati
lijep pozdrav
upravo sam poslao slike..sad je na vamasetko je napisao/la:jesam blizu..u komšilukumirzet je napisao/la:gdje se ti nalazis jesil blizo bihaca???????????????
Begove Kafane - Ćoralići...a nemam slika od ovih košnica pošto su kao što sam već rekao ove godine rađene ali baš ako je potrebno potrudit ću se da uslikam sutra poslije džume pa ću poslati
lijep pozdrav
lijep pozdrav svima
Re: prodajem pčele
kupio bi 30 rojeva dali mi može netko dati savjet gdje bi mogao to nabaviti.. što povoljnije??? 061584853