Moji radovi

Odgovorite
Kreso
Čita i piše, odličan

Re: Moji radovi

Post Postao/la Kreso »

slika
slika
slika

Pocelo je stidljivo i kod mene. Ovo drustvo nazalost bezmaticno. MOram ovih dana pripojit nukleus.
Kreso
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Kreso »

slika
Kreso
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Kreso »

slika

Nesto me zeza ovaj photobucket.
mirsad
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la mirsad »

POZ
Klega ovo je ljepota vidijeti.
Nadam se da ce uskoro i kod mene otopliti
bar da naprave procisni let.
MEDNO

MK
senad grudic
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la senad grudic »

Nek je krenulo,previse dugo se cekalo.?!! Pozdrav Senad G.
Senad Grudic
Stipo
Aktivan
Kontakt:

Post Postao/la Stipo »

Krešo ne moraš za svaku sliku otvarati novi post.
Mnogo je lakše i brže da kodove slika sa photobucketa slažeš jednu ispod druge.
Pčelar uvjek ima nešto naučiti.
Koristim samo Bio Vit CleanKoristim samo Bio Vit Clean
Kreso
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Kreso »

Stipo je napisao/la:Krešo ne moraš za svaku sliku otvarati novi post.
Normalno, netreba. Ali ovih dana, ako stavim par slika, normalnog formata jednu ispod druge,
dobijem stalno poruku da je sirina max 800 pixela. Nisam mogao drugacije.
Kreso
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Kreso »

Veselo i kod vas kolege svedjani. Ako ovako dugo nisu imale procisni let, bit ce tu svasta.
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

Kreso je napisao/la:
Stipo je napisao/la:Krešo ne moraš za svaku sliku otvarati novi post.
Normalno, netreba. Ali ovih dana, ako stavim par slika, normalnog formata jednu ispod druge,
dobijem stalno poruku da je sirina max 800 pixela. Nisam mogao drugacije.
photobucket ima opciju automaskog strukiranja , Prije nego se počne dizati slika na server klikni na Customize Upload Options odabrati opciju 640x480
Do uspješnog pčelarenja bez predrasuda.
saperica
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la saperica »

www.imagebam.com tamo preko njih uploadaš slike, zadaš rezoluciju, potvrdiš family safe, pustiš da skonvertira, klikneš na all advance i copy paste u post na forumu i sve slike su tamo. Ako ideš samo jednu sliku ubaciti ponoviš sve samo na kraju klikaš na dio gdje piše BBcode for forums i nki copypaste na post u forumu.
Kreso
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Kreso »

slika

slika

slika

Konacno narode, danas cijelih 23°C. Zasluzili smo nakon onog dugog perioda hladnoce.
Upravo sam se vratio s pcelinjaka. Pcele rade ludnica. Jak unos cvjetnog praha. Vrba, japanska tresnja pomalo, jos nesto drijena koji na izmaku i jos stosta.
Sva drustva ovlas pregledana.Puno cvjetnog praha na okvirima i svjez nektar. Drustva neizgledaju lose, ali ima sarenila. Dosta otvorenog legla i jajasca.
Kod jakih drustava ima i dosta zatvorenog legla.I trutovsko sace zalezeno.Hrane dovoljno.Ponegdje ramove s hranom odstranio i dodao izgradjeno sace
zbog prostora matici za zalijeganje. Dva drustva bez matice izasla iz zime. Jeno prilicno jako, a drugo slabo. Preko novina spojena drustva s nukleusima
gdje su bile matice upravo zbog ovakvih slucajeva. Danas brzo pregledano, drustva se sjedinila i unose polen.
Sada samo da ovo vrijeme potraje. Trebam dobiti nove podnice plasticne, pa pojedine zamjeniti, i dodati nove nastavke.
U svakom slucaju, ne dosadjujem se.
Kreso
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Kreso »

slika

Lijepo vrijeme traje jos dan dva, a onda opet temeperatura ide nadole.Za vikend nocne temperature oko nule, dnevne do nekih 12°.
Unos polena i nektara je dosta dobar, i pcele nastoje nadoknaditi izgubljeno. Puno mladog legla i jajasca.
Ja vec pripremam nova medista. Nadam se da ce vrijeme posluziti i pcele ih napune.Ovaj put, od svog voska.
Priroda explodira za par dana. Trnjina, javor, japanska tresnja, vrba i jos sto sta je kod mene aktuelno.
Jos samo malo strpljenja, da se i drustva razviju, i sve ce doci na svoje.
Pozz, Kreso.
senad grudic
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la senad grudic »

Samo naprijed kolega, dosta je zime bilo pa vrijeme je da nesto i radimo :wink: Pozdrav i medno. Senad G.
Senad Grudic
Kreso
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Kreso »

Evo narode, kao sto vidite, ponesto i cvijeta. Samo temperature nisu onoi sto bi trebale biti.Ovdje su normalno mart i april dosta lijepi.
No ima ipak unosa polena i nektara, i drustva se razvijaju nesmetano. Bit ce to sve ok.
Kreso
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Kreso »

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
Ermin.ef.
Čita i piše, dobar

Post Postao/la Ermin.ef. »

Koje je ovo drvo na cetvrtoj slici odozgo vidio sam da ga dosta po gradu ima i ponegdje u sumi al nisam mogao prici blize da vidim da li na njeg dolaze pcele?
halid_s
Čita, piše dovoljno

Post Postao/la halid_s »

Četvrta slika je koliko se može vidjeti Javor, ima ga dosta po parkovima, peta slika (žuti cvat) je mahonija dosta i dugo medi. Ima je mnogo u Zenici na Kamberovića polju.
''Teorija osvjetljava put praksi a praksa daje hranu teoriji''
Kreso
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Kreso »

Jesam i ja pohitan s odgovorima. Tacno je, ovo je javor, vrlo interesentan pcelama kao rana pasa. Ovo sve sto se vidi je cvijet
nema niti jednog lista. I tacno je i to da je mahonija, vrlo je ugodnog mirisa, i ima je doista na Kamberovic polju i cesto pored ulica.
Danas sam prodao dva drustav kolegi iz udruzenja, drustva poneka ovalas pogledao, i na sest jakih drustava stavio maticnu i polumedista.
Sutra to moram uraditi na jos dva drustva. Zao ije sto nisam imao kameru. Nevjerovatan je unos zadnjih dana. Nektar, peluda ko u prici.
Bez ijedne pogace i kapi sirupa, sa dovoljno hrane, rezultati nevjerovatni kod jakih drustava. Bez prevjesavanja, premetanja i slicnih radnji.
Samo da vrijeme posluzi. Inace je jako suvo, i jedna dobra kisa bi bila zlata vrijedna.
Pozz, Kreso.
Vahid
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Vahid »

Dobro je to kolega kod mene jos nema takvog unosa al bice kod vas je sve ranije vi ste na toplijem dijelu kolega provjeri PP. imas poruku. Medno.
Pcelar u bijelom svijetu.
Kreso
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Kreso »

Juce i danas temperature oko 25°C. Priroda je explodirala u par dana. Divlja i kalemljena tresnja istovremeno se otvaraju.
Normalno to sve ide postupno, ali svaka godina posebna prica. Danas dodao jos tri polunastavka.
Naravno, nisam mogao odoliti da provjerim stanje polunastavaka koje sam juco dodao. Pcele lijepo presle u polunatavak
i pocele da rade i grade. Opet ponavljam, bez prvjesavanja i stimulacije. To je naravno moguce, ako imate dovoljno ovakvih ramova nakon zime,
koje morate maknuti u neko vrijeme radi prostora matici za zalijeganje.
U svakom polunastavku po dva rama sa satnom osnovom od mog voska. Prijem odlican. Jaka drustva sve izgradila, nesto slabij u fazi gradnje.
Sve ide svojim tokom.
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
medonosa
Aktivan
Kontakt:

Post Postao/la medonosa »

Kreso,ako ti zafali polunastavaka,javi ima kod mene! 8) Za sutra je najavljena kisa kao i za subotu,a onda bi trebala i uljana repica krenuti,ja jos cekam sa dodavanjem nastavaka radi seobe,necu zakasniti valjda :D !
sahista
Aktivan

Post Postao/la sahista »

Kreso, slike izgledaju vise nego odlicno.Bojim se da neki pcelari uzimljuju zajednice sa kolicinom meda ,koji tebi prestavlja visak.Danas sam dodao polunastavke.Neka ga pcele ociste i pripreme za repicu,ionako nemaju sta raditi sledeca dva dana.Ramove u polunastavku prosarao sam sa satnim osnovama,a satne koje su dodane u plodeste(uglavnom po dvije),izgradjene i zalezene.Drustva optimalno napreduju,jos da mi matice uglavnom nisu plave boje,gdje bi bio kraj.Mozda na grani.Bez bilo kakvih prevjesavanja i stimulacija sa istim maticama,mogu sa sigurnoscu reci da su mi drustva bar za 50% jaca nego prosle godine.Ova je zima bila i jaca i duza...
Pozdrav.
Riječi su kao pčele , one su istovremeno i med i žaoka...
Kreso
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Kreso »

Ako vec dodajes SO u polunastavke, preporucio bih sve SO u sredinu, jednu do druge, a i izgradjeno sace na krajeve.
Ikoliko isaras, aima dobrog unosa, dobices situaciju da ce ramovi s izgradjenim sacem biti nadogradjeni i jako siroki
a ramovi sa satnom ostanu tanki. Ako ih grupiras, onda mogu samo dvije strane od novih osnova ostati nesto tanje.
Ako je slabiji unos, mozda i nema veze.
Kreso
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Kreso »

medonosa je napisao/la:Kreso,ako ti zafali polunastavaka,javi ima kod mene! 8) Za sutra je najavljena kisa kao i za subotu,a onda bi trebala i uljana repica krenuti,ja jos cekam sa dodavanjem nastavaka radi seobe,necu zakasniti valjda :D !
Hajd nek smo i tebe preveslali za ove polunastavke, pa cemo lako za ostalo :lol:
sahista
Aktivan

Post Postao/la sahista »

Kreso je napisao/la:Ako vec dodajes SO u polunastavke, preporucio bih sve SO u sredinu, jednu do druge, a i izgradjeno sace na krajeve.
Ikoliko isaras, aima dobrog unosa, dobices situaciju da ce ramovi s izgradjenim sacem biti nadogradjeni i jako siroki
a ramovi sa satnom ostanu tanki. Ako ih grupiras, onda mogu samo dvije strane od novih osnova ostati nesto tanje.
Ako je slabiji unos, mozda i nema veze.
Hm,od prosle godine imam ukupno desetak mrsavo izgradjenih medisnih ramova.Nisam znao u cemu je fazon.Za ovo nisam znao ali sam slucajno dodao u prosjeku tri satne osnove u sredinu polunastavka,jedan pored drugog.
Pozdrav.
Riječi su kao pčele , one su istovremeno i med i žaoka...
Odgovorite