cifra_m je napisao/la:sahista je napisao/la:Dobro dosao.
Nudim ti na raspolaganje,5-6 duluma ciste bagremove sume.Moj privatni posjed.Janjari,zaseok Sevar.Vidi se iz Srednje Trnave.
Pozdrav.
Hvala komsija - SAHISTA, ozbiljno cu uzet u razmatranje tvoju ponudu, moracu je pogledat sa munare

samo morao bih se nekako snaci za prijevoz. ili da zatrazim od profesora Nihada R. on je sebi prikolicu nabavio prosle godine. selio svoje pcele novoprosjecenim putem od atmacica ka prosjeci.
a cim sam vidio da si tupkovic, znao sam da si mi pravi komsija

lijep pozdrav iz kisovite trnove!
Prije 37 godina,nazalost odselio sam iz Janjara u Bijeljinu.Ostao sam vezan za svoje rodno mjesto.Ko nije upoznao padine Majevice i nihova sela,ne zna sta je ljepota.Vase celicke sljive,ili nase smokve.Naravno da poznajem Nihada,bio sam na njegovom pcelinjaku.Nece biti problema za prikolicu,dace on.Dobar je to covjek.Opsjednut je pcelarstvom,mislim da ima familijarnu tradiciju.Imam jos dva prijedloga.Imas dosta bagrema(razbacanog),oko mezarja (Cevani),stari put,Atmacici prema Glinjima,i jednu lipovu sumu,odmah iznad fudbalskog igralista(Atom),pored samog puta prema Janjarima iz Ravnog polja.
Mogu ti obezbjediti jednu parcelu,gdje mozes smjesti pcele.Ispade da je iz Holandije,znam vase pasne prilike.

.
Tvoj kolega,efendija iz Janjara,cini mi se da je isto iz Celica,ljetos smo bili na jednom derneku.

.
Ljudina,evropski efendija.
Pozdrav.
Riječi su kao pčele , one su istovremeno i med i žaoka...