Moj pcelinjak-Blasko-Apifarma Maja
-
Samir
- Čita i piše, vrlodobar
Re: Moj pcelinjak-Blasko-Apifarma Maja
evo broj od Salke pa kome treba neka pozove 061/638-087
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Topljenje saca,kolega je bio opcinjen topionikom pa je snimio video i prezentirao!
Bile su i slike ali ovako se još bolje vidi . Što je najvažnije jednostavno je i jedna od prvih stvari koje ću napravit ili nabavit je ovaj perforirani umetak .medonosa je napisao/la:Topljenje saca,kolega je bio opcinjen topionikom pa je snimio video i prezentirao!
Za svaku pohvalu!
Da je Nikola Tesla danas živ vjerovatno bi se odrekao svojih pronalazaka koje je darovao čovječanstvu , jer se njegov dar najviše
koristi u vojne svrhe !
koristi u vojne svrhe !
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Evo da se i ja javim u mom dnevniku,nisam dugo,napolju snijeg pada -2C!Na obostranu korist uspostavljena saradnja sa mojom malenkosti i Pcelarskom radnjom Apis d.o.o!
Prvi kamion kosnica i opreme je upravo stigao i istovaren:

snijeg vije
Bosanske LR kosnice u Njemackoj
i Njemci ne pakuju bolje
Kvalitet je iznadevropski(ISO standard zertifikat)
Podnica sa skidacem polena-moja ideja i prijedlog a Draganova izvedba
LR podnica drvena sa plasticnim podom
Ramovi za armirano sace
Podnica
Ima Farara i u Njemackoj
svaka cast
Prvi kamion kosnica i opreme je upravo stigao i istovaren:

snijeg vije
Bosanske LR kosnice u Njemackoj
i Njemci ne pakuju bolje
Kvalitet je iznadevropski(ISO standard zertifikat)
Podnica sa skidacem polena-moja ideja i prijedlog a Draganova izvedba
LR podnica drvena sa plasticnim podom
Ramovi za armirano sace
Podnica
Ima Farara i u Njemackoj
svaka cast-
senad grudic
- Čita i piše, vrlodobar
Bravo medonosa nasao si ga u mom rodnom gradu samo sto se tada zvao Bosanski Novi. Nek bude uspjesno i MEDNO.
Senad G.
Senad G.
Senad Grudic
Lahko ti je kad imaš para
...
U šali ima pola istine, tako kažu.
Dobro ovo je još jedna dokaz pored svih postova na ovom forumu da se radi o ozbiljnom pčelaru, svaka čast.....
Medonoša koja je debljina daske na sanducima i koliko košta sanduk ako možeš skontat..
Imam još jedno pitanj, da li možeš onaj sakupljač polena vaditi (izvlačit) iz podnice bez pomjeranja sanduka.
Dobro ovo je još jedna dokaz pored svih postova na ovom forumu da se radi o ozbiljnom pčelaru, svaka čast.....
Medonoša koja je debljina daske na sanducima i koliko košta sanduk ako možeš skontat..
Imam još jedno pitanj, da li možeš onaj sakupljač polena vaditi (izvlačit) iz podnice bez pomjeranja sanduka.
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Neznam kolega Pot na koje postove mislis,ali nebitno,uglavnom bilo je sve dobronamjerno!Debljina daske je 2cm,mogu skontati koliko kosta kosnica,ali moras skontati da je u cijeni prevoz,PDV njemacki,spediterske usluge,poslat cu ti na PP a sto se tice podnice sve djelove mozes izvlaciti i uvlaciti po zelji i potrebi,sakupljac polena,podnu dasku plasticnu,mrezu za polen i antivaroznu mrezu!Leto mozes zatvoriti preklopnom letvom na baglami,tako je i zadnja letva na baglami mozes leto staviti po zelji bez okretanja kosnice sa obe strane!pozzpot je napisao/la:Lahko ti je kad imaš para![]()
...
Kolega,neka je sa srecom.Dabogda ga pcele sto brze oblijepile propolisam.
Posalji i meni jedan kamion,da i ja udjem u krug ozbiljnih pcelara.
Samo naprijed.
Pozdrav.
Posalji i meni jedan kamion,da i ja udjem u krug ozbiljnih pcelara.
Samo naprijed.
Pozdrav.
Riječi su kao pčele , one su istovremeno i med i žaoka...
-
mirsad
- Čita i piše, vrlodobar
POZ
Kolega neka je sa srecom.
Ako nije problem par slika ove podnjace
izgleda zanimljivo.
Trenutno sam u fazi trazenja jednostavne
a funkcionalne podnice.
Hvala unaprijed.
MEDNO
MK
KUPUJMO DOMACE
izgleda zanimljivo.
a funkcionalne podnice.
Hvala unaprijed.
MEDNO
MK
KUPUJMO DOMACE
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Hvala Senade,rodni grad je uvjek rodni grad ma kako se zvao!pozzsenad grudic je napisao/la:Bravo medonosa nasao si ga u mom rodnom gradu samo sto se tada zvao Bosanski Novi. Nek bude uspjesno i MEDNO.
Senad G.
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Hvala kolega,dat ce Bog!Kamion ce doci samo reci koje kosnicesahista je napisao/la:Kolega,neka je sa srecom.Dabogda ga pcele sto brze oblijepile propolisam.
Posalji i meni jedan kamion,da i ja udjem u krug ozbiljnih pcelara.![]()
Samo naprijed.
Pozdrav.
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Hvala Mirsade,moze slike sutra,sada snijeg zavalio a neide mi se u garazu po ovom minusu 8) ,sutra obecavam!mirsad je napisao/la:POZ
izgleda zanimljivo.
a funkcionalne podnice.
Hvala unaprijed.
MEDNO
MK
KUPUJMO DOMACE
Za sanduke pitam jer i meni će trbat, a za podove pitam jer ću ovih dana sa majstorom napravit jedan pod, dosta se razlikuje od ovih što viđam a ja se ne mogu mučiti sa pravljenjem pa će to majsor, a ja mogu pravit okvirove
.
Neznam gdje ima nabavit AV mreža...
Neznam gdje ima nabavit AV mreža...
-
balasevic
- Čita i piše, vrlodobar
svaka cast kolega a kolega pot u svakoj ozbiljnijoj poljoprivrednoj imas mrezu za podnice kolika je cjena neznam
Najsretniji je onaj čovjek koji je učinio sretnima najviše drugih ljudi.
Medonoša, svaka čast, ovo je samo dokaz da i mi možemo samo kada hoćemo (misim na kvalitet proizvoda). Pohvale Draganu (mislim da se tako zove onaj stolar), a tebi želim - MEDNO u ovoj i svim nadolazećim godinama sa ovim lijepim košnicama. Vidim da si uzeo i Farrara, kao misliš pčelariti kombinacija ili "čisti" Farrar?
Pozdrav iz kišne, vodom natopljene Istre, mislim da je ipak snijeg bolji od ovoga "vodenog kijameta", pada neprestano već 8 dana, ali žestoko....
AV podnice (moj savjet) opremi umjesto PVC kazete za izvlačenje sa limenom - to radim već puno godina i pokazalo mi se dobro. Isprva sam počeo sa lesonitom, ali on je definitivno dobar samo za Snelgroove-ovu dasku gdje nema dodira sa vlagom....
Pozdrav..........schumy
Pozdrav iz kišne, vodom natopljene Istre, mislim da je ipak snijeg bolji od ovoga "vodenog kijameta", pada neprestano već 8 dana, ali žestoko....
AV podnice (moj savjet) opremi umjesto PVC kazete za izvlačenje sa limenom - to radim već puno godina i pokazalo mi se dobro. Isprva sam počeo sa lesonitom, ali on je definitivno dobar samo za Snelgroove-ovu dasku gdje nema dodira sa vlagom....
Pozdrav..........schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Znam kolega balaš da ima (snoć nisam dobro ni vidio bio mi je mal ekran) mislio sam da se radi o mreži koju sam opt negdje vidio a kroz koju pčele dosta komotno prolaze i na taj način skidaju po koju varou....balasevic je napisao/la:svaka cast kolega a kolega pot u svakoj ozbiljnijoj poljoprivrednoj imas mrezu za podnice kolika je cjena neznam
Opa, ovdje bogumi nema sale. MOmacki i zobiljno se priprema za narednu sezonu.
Neka neka. Samo nek se gura. Tek da se covjek ne dosadjuje.
Vidim, ima tu i polunastavaka. Samo sto im sada pomalo tepamo, pa ih zovemo farar ili sta ti ja vise znam.
U svakom slucaju, da ih sto prije napunis.
Vidim, ima tu i polunastavaka. Samo sto im sada pomalo tepamo, pa ih zovemo farar ili sta ti ja vise znam.
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Evo Kolega za tebe jos par slika:mirsad je napisao/la:POZ
izgleda zanimljivo.
a funkcionalne podnice.
Hvala unaprijed.
MEDNO
MK
KUPUJMO DOMACE
leto sa izlazom za trutove u vrijeme sakupljanja polena
prednja strana
zadnja strana
bocna strana- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Ima polunastavaka koji ce sluziti umjesto hranilica,(medna kapa,na Zander kosnici je zapremina hranilice 14l)i dalje su medista nastavci!Kreso je napisao/la:Opa, ovdje bogumi nema sale. MOmacki i zobiljno se priprema za narednu sezonu.
Vidim, ima tu i polunastavaka. Samo sto im sada pomalo tepamo, pa ih zovemo farar ili sta ti ja vise znam.![]()
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Schumy hvala,i tacno je kada hocemo onda i mozemo!Farrar je samo kao plodisni nastavak na LR (ili magacin hrane-medna kapa)predvidjen,mozda oformim jednu i li dvije kosnice cisto Fararr,pa da uporedim!Sto se tice limene AV ladice,bjezim od lima,tako nisam ni u nastavcima lim predvidjeo za nosac ramova, radi oksidiranja prilikom tretiranja Mravljom kiselinom!Drugo radi temperature,dok se lim ugrije,plastika se i ugrije i ohladi i opet ugrijeschumy je napisao/la:Medonoša, svaka čast, ovo je samo dokaz da i mi možemo samo kada hoćemo (misim na kvalitet proizvoda). Pohvale Draganu (mislim da se tako zove onaj stolar), a tebi želim - MEDNO u ovoj i svim nadolazećim godinama sa ovim lijepim košnicama. Vidim da si uzeo i Farrara, kao misliš pčelariti kombinacija ili "čisti" Farrar?
Pozdrav..........schumy
Kad se vidi kamion košnica nedostaju riječi , valjda se iza toga kreće kamionom na pašu . Čestitam !
Da je Nikola Tesla danas živ vjerovatno bi se odrekao svojih pronalazaka koje je darovao čovječanstvu , jer se njegov dar najviše
koristi u vojne svrhe !
koristi u vojne svrhe !
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Hvala Zvones,za mjesec dana krece uljana repica,za sada je vecina toga tu,samo nemam kamion 8)zvones je napisao/la:Kad se vidi kamion košnica nedostaju riječi , valjda se iza toga kreće kamionom na pašu . Čestitam !
Jedno pitanje u vezi ove podnice ovi izlazi za trutove da li se kroz njih trutovi vracaju nazad u kosnicu?medonosa je napisao/la:Evo Kolega za tebe jos par slika:mirsad je napisao/la:POZ
izgleda zanimljivo.
a funkcionalne podnice.
Hvala unaprijed.
MEDNO
MK
KUPUJMO DOMACE
leto sa izlazom za trutove u vrijeme sakupljanja polena
prednja strana
zadnja strana
bocna strana
Bravo, kada vidim ovako uredan rad, pomislim zašto smo mi tako gurnuti "na kraj svijeta"? Ovdje se vidi da kada malo upremo sve se može i dade riješiti, samo tako naprijed, a ako Bog da, biti će i kamion za voziti ove košnice pune pčela na razne paše... Ovi otvori za trutove služe samo da oni tuda izađu, ui na ovu tubicu više ne mogu. Nešto slično i ja upotrebljavam kao bježalicu iz medišnih nastavaka prije vrcanja. Naime svi moji nastavci imaju okrugla leta (rupe D.20), koje po potrebi otvaram ili zatvaram...Pred puno sam godina vidio to u nekoj publikaciji iz Australije, a tako je to unio i u standardnu upotrebu uvaženi pčelar Reljić, u svakoj njegovoj knjizi to se može naći.... Medonoša, koliko društava voziš na pašu repice i dali se nešto i izvrca, nemam iskustva sa njom jer je mi ovdje nemamo a često se u diskusijama pčelara govori da ona služi samo za ojačavanje drštava pred glavnu pašu (bagrem, recimo?)
Pozdrav..............schumy
Pozdrav..............schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Schumy nisam ovo razumio jesi li mislio da se ne može dovuć njihove košnice do nas ili nešto drugo .schumy je napisao/la:Bravo, kada vidim ovako uredan rad, pomislim zašto smo mi tako gurnuti "na kraj svijeta"?
Oni mi dovukli do kuće ja sam prezadovoljan.