ali tu planiram prenijeti rojeve a stara drustva kad bude zima.

sta vi mislite za teren valjal za pcelnjak ona tamo suma sto se vidi to je bagrem........................
Istina je da se bagrem brzo krlji... ja bih ipak sadio nesto zimzeleno sto ne raste mnogo uvis od 8.0 - 2m.imaju nekakvi cubasti cempresi(neznam tacno kako se zovu )jer oni i zimi drze goru ,a nisu visoki i nece pravit hlad nad kosnicama preko zime,svakako da ovo sto je Vahid naveo je odlicno ali kad opadne list slaba je zastita preko zime.U svakom slucaju ne sumnjam u tebe ,imam osjecaj da ce ti pcelinjak bit za primjer i ko se ne bavi pcelarstvom kad ga vidi pozeljece da ima nesto tako.Vec vidim kosnice po njemu a sjeseni i vocamirzet je napisao/la:stipe i ja mislim na tu mrezu sto ti kazes,ona bude gusta i ja mislim da nebi trbao vjetar probijati kroz nju
sta vi mislite na ovom terenu gdje je naj bolje okreniti kosnice,mislio sam ja posaditi bagrema ali
mi je jedan covjek rekao da bagrem se siri i da bi za par godina umjesto pcelnjaka bila suma.
POZDRAV............
Leta košnica se okreću istočno ili jugo-istočno. Može i južno ali nikako prema sjeveru.mirzet je napisao/la:stipe i ja mislim na tu mrezu sto ti kazes,ona bude gusta i ja mislim da nebi trbao vjetar probijati kroz nju
sta vi mislite na ovom terenu gdje je naj bolje okreniti kosnice,mislio sam ja posaditi bagrema ali
mi je jedan covjek rekao da bagrem se siri i da bi za par godina umjesto pcelnjaka bila suma.
POZDRAV............
mirza malo je ovo pitanje zamršeno,,u čemu je poanta ...mirzet je napisao/la:dobro vece evo me kolege nakon 20 dana,imam jedno pitanje,koliko treba dana pcelama da naprave maticnjak i da ga matica zaleze???????????????????????????????????''pozdrav -.......................
Ja sam izgleda nešto preskočila , nikad nisam čula za ovo ... Je li to ovo koristiš Mirzete ? Pčele uopšte ne grade saće????mirzet je napisao/la:to su ti okviri plasticni i satne osnove............