EWK iliti mini oplodnjak.

Ako misliš na ovu poneku nezaleženu čeliju u potpuno zaleženom okviru, to je još jedan dokaz da je pčela čudo o kojem će se još dosta učiti i novih saznanja imati.senad je napisao/la:KAko se tretira gore kod vas ta matica koja je odradila to leglo zbog tih ne zaleženih ćelija,? Šta kaže struka.
Meni je sasvim OK , neko bi rekao da zbog tih ne zaleženih ćelija nije dobra pogotova ovdje na balkanu
Ovo leglo je super odlicno stim sto je malo nejasno dali su celije zaista prazne ili na dnu celije ima polena pa ih matica zato nije zalegla al ovo je super odlicno zalezeno leglo a sto nema mednog vijenca to je posebna prica dali je imala dovojno mjesta za zalijeganje dali u ostalim ramovima ima meda koji su pokraj ili joj je ovo prvi ram koji je zalegla pa jos nije usla u stos zalijeganja ima tu vise verzija i nacina za ocjenjivanje a to se radi tek iduce godine svaka matica se testira prve godine pa se tek onda odlucuje dali se sa njom ide u dajnju reprodukciju ili se odbacuje dali vise ide na med ili meso ili na nesto drugo recimo na izdrzavane kazne to je kod mene na pasu vrijeska tu idu sve matice koje su skartirane.senad je napisao/la:KAko se tretira gore kod vas ta matica koja je odradila to leglo zbog tih ne zaleženih ćelija,? Šta kaže struka.
Meni je sasvim OK , neko bi rekao da zbog tih ne zaleženih ćelija nije dobra pogotova ovdje na balkanu
Kreso je napisao/la:

Ova je ostala bez krila
Na drugoj strani okvira sestra.
Izlezen maticnjak
Mlada matica na krajnjem okviru.
Boraz ili borazina
Rado je posjecuju
Nesto malo facelije
i lavanda.Volim i ja med ali ako nemam ovakvih okvira za matičnu mliječ DžABA JE I MEDIZET je napisao/la:Lijepo je ovo kolege vidjeti naročito u razvoju društva u proljeće ali ja mnogo više volim vidjeti tako popunjen okvir ali sa medom![]()
![]()

Ove sam godine dosta ovakvih iskoristio.Bice rojeva dogodine.
Kako se zove ova biljka, zna li ko.

Ja mislim da je poljska (livadska) grahorica . Divlje raste, pčele je vole . Kod mene na nju idu ,a lucerku i ne primječuju .Kreso je napisao/la:Konacno 23,24°C.Zrak vlazan nemoze da se dise.Ali pcelinjak mirise.Konacno nesto unosa.
Nazalost, ako je prognozama vjerovati, narednih dana opet nekih osamnaestak stupnjeva s kisom.Bar smo danas uzivali.
Pcele idu na svasta pomalo, ali nemam dojam da nesto dominira.Bitno je da medi.
Kako se zove ova biljka, zna li ko.

'plus 6 plodisnih ramova(9kg...Kreso je napisao/la:To je otprilike to. Takvi su otprilike moji prosjeci zadnjih godina.Ove godine to necu postici, ni blizu.
Jedino da me lipa iznenadi pa potraje.Vrcam medista, polunastavke.Plodista ostaju pcelama.
E tu se nemogu sloziti s tobom. Pa zar brojke, koje Sahista prezentira nisu impozantne? I to na ovakvoj godinimedonosa je napisao/la:Svaka metoda dali Renson ili ogranicavanje matice na jedan nastavak,oduzimanje matice,itd.u ovoj godini nije dosla do punog izrazaja,gdje matica usljed zahladjenja smanji ili prestane sa polaganjem,pa onda zatopli,ali se zakisa!Ima jos mjesec dana otprilike da se moze ocekivati neki unos,a onda borba sa varoom pocinje!
Kreso je napisao/la:E tu se nemogu sloziti s tobom. Pa zar brojke, koje Sahista prezentira nisu impozantne? I to na ovakvoj godinimedonosa je napisao/la:Svaka metoda dali Renson ili ogranicavanje matice na jedan nastavak,oduzimanje matice,itd.u ovoj godini nije dosla do punog izrazaja,gdje matica usljed zahladjenja smanji ili prestane sa polaganjem,pa onda zatopli,ali se zakisa!Ima jos mjesec dana otprilike da se moze ocekivati neki unos,a onda borba sa varoom pocinje!
Covjek navodi da je samo s tom kosnicom , koja je je od pocetka pase bila ogranicena, imao navedene cifre, dok
ostatak nije dao ni blizu tome. Ipak dakle ima vidljive razlike.