Vrijeme danas %vlažnosti mim /max temparature C ...

schumy
Aktivan

Re: Vrijeme danas %vlažnosti mim /max temparature C ...

Post Postao/la schumy »

Dobro jutro,
Kod nas jutros u 6,30h +4 st.C, jučer(18.01.) u 6,30 +5, a jučer navečer u 18,30 +7 st.C,
Temperatura se vidno spušta, a najavljuje se od danas pogoršanje sa kišom i snijegom, te spuštanje temperature do 0,0st.C.
Katastrofa od prošle, nastavlja se i na ovu godinu, tako da se trend godine loše, jako loše
- nastavlja i dalje.............!!!!!
Pozdrav..................schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
schumy
Aktivan

Post Postao/la schumy »

Pozdrav iz Istre!
Kod nas jutros u 6,30h +6 st.C, a jučer navečer u 18,30 +10 st.C,
Temperatura jutros nešto viša, ali je počela puhati bura koja nosi kapljice snijega i kiše.
"Krasno vrijeme" nas je snašlo čini se i ove godine, tako da ja mislim iako je sezona još daleko, da smo i ovu sezonu "profulali"!!!!
P.S. Slabo mi se javljate na ovu temu, mislim da je jako korisna, jer "evo vam ovoga našega
vremena" za 1 do 2 dana i kod vas!!!
zvuk_tisine
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la zvuk_tisine »

Pozz schumy
Ja koliko se sjećam, ako me sjećanje dobro služi, nisam tada imao pčele pa nisam obraćao pažnju nešto posebno, da je 31.12.2008/01.01.2009. vrijeme bilo isto ovako kao i ove godine, visoka temperatura za to doba godine, januar je bio sa dosta lijepih dana ali ne kao ove godine pa opet je 2009 godina bila pravo medna. Ove godine mi se čini da ćemo imati rano proljeće. Ovaj val hladnoće i snijega nije nešto opasan za sada, kod nas je temp oko +1°C al još je prerano za bilo kakve prognoze šta nas čeka. Ja mislim, i nadam se, da će ova godina bit puno bolja i mednija od prošle. Jer,2009 godina se dugo neće ponovit što se tiče dobrih pašnih prilika al isto tako mislim da se ni prošla godina neće zadugo ponovit, jer bila je u svakom pogledu loša, ne samo u pčelarstvu- mislim na cijelu poljoprivredu i voćarstvo.
"...a gdje može soha tu ne treba dova..."
Marin
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Marin »

Nastupa zahladjenje sa tendencijom pada temparatura -očekuje se nešto susnježice i noćnih minusa .
Sitna kiša bljuzgavica sad temparatura + 6 C prohladno , bolje nego da je sunce kako je bilo počelo kao pravo proljeće .
"Tko hoće nešto učiniti, nađe način, tko neće ništa učiniti, nađe opravdanje." Pablo Picasso
schumy
Aktivan

Post Postao/la schumy »

Pozdrav iz Istre!
Kod nas jutros u 6,30h +2/3 st.C, a jučer navečer u 19,30 +5 st.C,
Temperatura jutros osjetno niža, a još se čini nižom nego što ustvari jest, jer puše bura i nosi snijeg (male pahuljice) koje se na buri još više usitne. Kod nas to zovemo "pada snijeg sa burom". Baš je studeno jutros, razmišljam što mi pčelice rade u ovoj srudeni, nakon onih par dana kada su se otpustile i dobro radile na pročisnim letovima i pokoja noseći već i pelud sa lijeske.
"Krasno vrijeme" se nastavlja, nema što....
P.S. Kako je kod vas, pišite!!!!
Marin
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Marin »

Prohladno tem + 3 C burovno baš kao da vrijeme trenira hladnoću i upozori na desetak sljedećih dana koji će i kod nas gaziti debele minuse.Ja pratim prognozu na
http://www.accuweather.com/en-us/ba/fed ... ast15.aspx
probajte ukucati svoje naseljeno mjesto i možete pratiti puno parametara unaprijed 15 dana .Izgleda mi da solidno predvidjaju bar u tendencijama vremena , zanemarujući mala odstupanja .
"Tko hoće nešto učiniti, nađe način, tko neće ništa učiniti, nađe opravdanje." Pablo Picasso
IZET
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la IZET »

Kod mene jutros osvanuo snijeg visine 7-8cm. i još pada. Šta će pčelice sa onolikim leglom kako zagrijati sobzirom na male zalihe hrane.Nije dobro ovo sa vremenom nagle promjene.
Marin
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Marin »

Izete, probaj na ovoj adresi za zivinice i vidi kakvo nevrijeme tek dolazi ,otprilike po mojoj prosudbi zaboravi leglo .puno hladno i dug period .
http://www.accuweather.com/en-us/ba/fed ... ast15.aspx
IZET
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la IZET »

Hvala Marin provjerijo sam neočekujem nita dobro biće gubitaka. :mrgreen:
Marin
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Marin »

Uvjek se nadati da svako zlo nije za zlo .
Asim
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la Asim »

Šumi ,kratko rečeno pasije vrijeme snijeg pada sitni i ima ga oko 10 cm.na reklamnim panoima benziskih pumpi pokazuje jutros -1,-2 celzijusa do prekjuče su mi sve pčele letjele i sada se bojim da su matice već zalegle i samo bog zna kako će izaći iz ovog vremena ,a najave su daće tem. padati i do -10 .
zvones
Aktivan

Post Postao/la zvones »

Asim je napisao/la:Šumi ,kratko rečeno pasije vrijeme snijeg pada sitni i ima ga oko 10 cm.na reklamnim panoima benziskih pumpi pokazuje jutros -1,-2 celzijusa do prekjuče su mi sve pčele letjele i sada se bojim da su matice već zalegle i samo bog zna kako će izaći iz ovog vremena ,a najave su daće tem. padati i do -10 .
Evo ovaj Asimov napis potvrđuje koliko je važna lokacija , pa ćak i mikrolokacija .Moj pčelinjak je udaljen od njegovog manje od 15 km zračne linije .Kod mene je
zadnji pročisni izlet bio u prošloj godini .Iza Nove godine je konstantno velika magla-smog ,koja nije dozvoljavala da sunčevi zraci zagriju tlo i zrak .Zato su kod
Asima (koji je na znatno višem položaju ) i mene ,znatno različite vremenske prilike u pojedinim periodima .Zadnja dva dana gotovo da nema razlike .
Da je Nikola Tesla danas živ vjerovatno bi se odrekao svojih pronalazaka koje je darovao čovječanstvu , jer se njegov dar najviše
koristi u vojne svrhe !
schumy
Aktivan

Post Postao/la schumy »

Pozdrav iz Istre!
Kod nas jutros u 6,30h -3 st.C, a jučer navečer u 19,30 0 st.C,
Temperatura jutros osjetno niža. Baš je studeno jutros, još više nego jučer, a ovako se i nastavlja u slijedećih par dana.
Kako je kod vas danas?
schumy
Aktivan

Post Postao/la schumy »

Pozdrav iz Istre!
Kod nas jutros u 6,30h bilo -8 st.C, a jučer navečer u 19,30 -1 st.C,
Temperatura jutros osjetno niža. Baš je studeno jutros, ali podnošljivije jer nema bure koja je puhala ovih dana.
Kako je kod vas bilo danas? Razgovarao sam sa nekim pčelarima, boje se ishoda sa izlaskom iz zime ove godine?!
Stipo
Aktivan
Kontakt:

Post Postao/la Stipo »

Livno-Vidoši jutarnja temperatura -10°C dnevna 0°C, bura i na otvorenom hladnije, Promjenjivo oblačno ujutro više sunca, popodne više naoblake, bez padavina.
Pčelar uvjek ima nešto naučiti.
Koristim samo Bio Vit CleanKoristim samo Bio Vit Clean
Marin
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Marin »

Za sada nije hladno kako se najavljivalo.Ne znam koji su standardi za ove satelitske prognoze , vjerovatno je bazirano na odredjenim visinama od tla i sve prognoze treba po svom iskustvu korigirati .
Za LJubuški je satelitska prognoza bila i do (-6-7) C a minimum je noćas bio -3 C kod mene .Okolo na malo višim visinama je sigurno u sklopu prognoze .
Sad vedro prohladno slabo i bura puše , 0 C reklo bi se ide ljepši dan .
Leglo koje je bilo počelo će vjerovatno nastradati.
schumy
Aktivan

Post Postao/la schumy »

Pozdrav iz Istre!
Kod nas jutros u 6,30h bilo -8 st.C, a jučer navečer u 19,30 -2 st.C,
Temperatura jutros ista kao jučer, već po mraku se vidjelo da će vrijeme "omekšati". Mislim da ide južina na razdoblje od 4÷5 dana. U 8,00h se navukla naoblaka, koja traje cijeli dan.
Baš je bilo studeno jutros, "sve je isto - kao jučer". Sada je trenutna temperatura +2 st.C. (15,00h).
Asim
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la Asim »

to znači shumi da kod mene u sarajevu će jugo da donese plus tek za deset do 12 dana a vjeruj da je kod mene upeko debeo minus čitav dan a bogami noćas opet će ovo ići ispod minus 10samo me strah da nisu matice zalegle i to je belaj
schumy
Aktivan

Post Postao/la schumy »

Asime, pozdrav,
večeras sve nešto "miriše na snijeg" ovdje. Temperatura u 18,50h je bila +2 st.C.
Matice su svima zalegle, nije kriv ni pčelar ni pčela nego ovo kukavno loše-loše-loše (nestabilno) vrijeme!
Pozdrav................schumy
Marin
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Marin »

Asim je napisao/la:to znači shumi da kod mene u sarajevu će jugo da donese plus tek za deset do 12 dana a vjeruj da je kod mene upeko debeo minus čitav dan a bogami noćas opet će ovo ići ispod minus 10samo me strah da nisu matice zalegle i to je belaj
Asime ,neće čovjek sebi vjerovati do ljeta ka bude ŽEGA da je ovako razmišljao na -10 " bit će dobro kad bude i O oC samo nek nije minus "
Kod mene sad cca+ 4 C oblačno prohladno bljuzgavo,nikakvo .
Razgovarao sam sa Željom iz Rora (Glamoč) danas bilo sunčano . Pravo ne mogu vjerovati.
schumy
Aktivan

Post Postao/la schumy »

Pozdrav iz Istre!
Kod nas jutros u 6,30h bilo -3 st.C, a jučer u 12,30 +7 st.C, a navečer u 19,30 +3 st.C,
Temperatura jutros 0 stC, okrenulo nje na buru, a to nosi zdravo, hadno vrijeme.
Protekla 2, 3 dana je bilo južno, vlažno vrijeme, prekjučer je čak alo i malo kiše.
Studeno je jutros, ali zdravo vrijeme, pravi hladan zimski dan, kakav bi stalno trebao biti zimi.
Što se tiče "žege" jedva je čekam, ako tko hoće mijenjam 7 mojih zimskoh dana za jedan sa "žegom" može i na +35 st.C!!!!!
Asim
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la Asim »

draga gospodo od juče vrijeme u blagom plusu . Ovog jutra ,plus 1 najava vremenskuh prognoza za oćekivati porast temp. pa se nadam da će se nešto možda i spasiti pčela i legla u košnicama
Marin
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Marin »

Noćas kod mene minimalna + 2 sad već + 6 vedro - sunčano ,ide fin dan ,prognoza je jači sjevero istočnjak pa je ovo zavaravanje .

Puno puta kad je o vremenu rječ padne mi na pamet kako - Cigo plače kad je sunčan dan . a smije se kad je kiša .
- Neko to gledao pa ga pita kako to Cigo?
- kako neću vidiš bre, sunce- kiša će pa ću se smokrim ..
schumy
Aktivan

Post Postao/la schumy »

Pozdrav iz Istre!
Kod nas jutros u 6,30h bilo -2 st.C, a jučer u 12,00 +5 st.C, a navečer u 19,30 +2 st.C.
Temperatura jutros -2 st.C, ali dok sam išao na posao bilo je između -1 st.C i 0 stC, okrenulo je na buru pred par dana kako sam i pisao ovdje, a to nosi zdravo, hadno vrijeme.
Danas je prekrasan zimski dan, kakav se samo poželjeti može!
schumy
Aktivan

Post Postao/la schumy »

Pozdrav iz Istre!
Kod nas jutros u 6,30h bilo +3 st.C, a jučer u 12,00 +6 st.C, a navečer u 20,30 +4 st.C.
Temperatura jutros viša nego jučer, ima izgleda tendenciju rasta, najave za vikend su enormno povećane temprature u "skoku" od +10 st.C.
Dakle svi na forumu u svojem kraju za vikednd očekujte skok od približno +10 st.C, tako da će biti pročisnih letova!
Danas je prekrasan zimski dan, bez ijednog oblačka, kakav se samo poželjeti može!
Odgovorite