Secerni sirup

Pčelarski razgovori
pile745
Čita i piše, nedovoljno

Re: Secerni sirup

Post Postao/la pile745 »

senad grudic je napisao/la:Posto je sada kriticno vrijeme sa hranom drzite se samo jedne stare pcelarske recenice : ;Za odgoj jednog rama legla je potrebno imati
jedan ram hrahe; Zbog toga slobodno dodaji sirup (0,4 litar po danu) do prvog pregleda a kad pregledas znaces sta dalje. Sirup je 1:1 odnos
secer voda. Pozdrav Senad G.
Senade neznam dali si ovo mislio na kolegin post ili moj, ali ja te sad pitam da to što predlažeš slučajno nije previše iako kod mene pčele potroše toliko za 24sata ja sam sipo svaki 3-i dan.Istina bude preko dana i topli intervala ali jako malo a kad nepada i one nešto donose.Pošto još nikad nisam otvarao sanduke jer mi ovo prva godina neusuđujem se još zavirivati unutra a čitajući postove i razne savjete sad se bojim da neću napravit kakav problem sa prehranom :?: Pozdrav iz okoline Tešnja
Ako pametni uvjek budu popuštali svjetom će zavladati luđaci.
pot
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la pot »

Ma otvori je kolega :) , fino suta aBd kad ugrije ili progrije otvori barem jedno drustvo , malo ih nadimi I lagano izvadi po 2 okvira npr. sa ljjeve pa kad zavrsis sa njima onda sa desne strane I vidi sta je u njima ako nije leglo onda bi tredala biti hrana ako nije ni jedno onda sipaj. Ako su punui hrane onda se to treba regulisat a ako je leglo nstavi kako si I do sad radio.
nedeljko mikic
Registrovan

Post Postao/la nedeljko mikic »

danas je 09.04. vrijeme je promjenljivo, i danas sam izvršio djelimican pregled te sam ispod plodista stavio med od prosle godine(uginulo društvo) pa pitanje dali trebam prihranjivati secernim sirupom.
pot
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la pot »

nedeljko mikic je napisao/la:danas je 09.04. vrijeme je promjenljivo, i danas sam izvršio djelimican pregled te sam ispod plodista stavio med od prosle godine(uginulo društvo) pa pitanje dali trebam prihranjivati secernim sirupom.
Nije potrebno dodavat sirup, ja bih tu još samo poskidao poklopčiće sa tih okvirova (postoje upustva kolikoo i td.) a to što su od uginule košnice neću komentarisat i za to postoje upustva. Sirup možeš dodat u slučaju da se okiša čisto preventive radi (da pčele ne bi obolile od tzv. majske bolesti).
Odgovorite