pogača je nužno zlo ili bolje išta nego ništa ako se ostavi dovoljno meda
netreba im nikakav poticaj i još ako nije medljika u pitanju onda nema
ni nozemoze
poz.........
Pogacice! ?
- postar
- Čita i piše, vrlodobar
Cope to je ok ali ovo vrijeme je jako interesantno po svim pozicijama za pcelu to jest za klube koje je jako dugo u stanju mirovanja. Kod nas na nizoj nadmorskoj visini je leglo davno krenulo i pce le ga nece tako lako napustiti cak nikako i po cijenu zivota. Hrane ima dosta i kvalitetne ali je daleko da bi se doslo do nje, zato su pogace ili lezeci ramovi jko potrebni. Stavljanje pogace ili lezeceg mednog rama u hranilice nije isto sto i po samim satonosama to jes po ramovima. U datim trnucima i to je daleko mada se nalazi na najtoplijem mjestu ali napustiti klube je ici ravno u smrt. Pozzzzz
Kisik je pronađen tek 1874. Nije utvrđeno kako su ljudi disali prije toga...
Pozdrav svima po ovoj temi o pogačama!
Diskusija je vrlo oštra i dobra, moje je osobno mišljenje da je pogače bolje kupovati.
Postoji po meni nekoliko razloga:
1.) Najvažniji je za mene faktor vrijeme (ja sam u radnom odnosu)
2.) Ako se pogača radi kod kuće i dodaje med, bilo vlastiti ili iz drugih izvora, postoji
mogućnost zaraze svih društava na pčelinjaku
3.) Ja sam par puta probao, ali vrlo je teško pogoditi gustoću, onda dodaj još, probaj, onda
dodaj, onda je pretvrdo..................ono što sam rekao "f a k t o r v r i j e m e"
4.) Kod nas (u Hrvatskoj) je cijena "običnog punjenja" 8,7kn=1,2Eur, pakovanje 10 kg, sve
vrećice složene u kartonskoj ambalaži 8,2kn=1,13Eur
5.) Cijena "startera" - mješavina sa peludi 9,3kn=1,28Eur, kartonska kutija 10kg
9,1kn=1,25Eur
**ZAKLJUČAK: Neka svatko radi po svome uvjerenju (i mogućnosti), što se tiče dali ili ne
dodati pogaču, ja sam ZA, jer sam već radio eksperimente, i pčele se puno
brže i bolje razviju sa stimulativnim prihranjivanjem dodatkom pogača
**Moj metod rada - u 2 mjesecu, obična pogača (1÷2 pogače), ovisno o
jačini društva
- u 3 mjesecu 1÷2 startera
Pozdrav..........................schumy
Diskusija je vrlo oštra i dobra, moje je osobno mišljenje da je pogače bolje kupovati.
Postoji po meni nekoliko razloga:
1.) Najvažniji je za mene faktor vrijeme (ja sam u radnom odnosu)
2.) Ako se pogača radi kod kuće i dodaje med, bilo vlastiti ili iz drugih izvora, postoji
mogućnost zaraze svih društava na pčelinjaku
3.) Ja sam par puta probao, ali vrlo je teško pogoditi gustoću, onda dodaj još, probaj, onda
dodaj, onda je pretvrdo..................ono što sam rekao "f a k t o r v r i j e m e"
4.) Kod nas (u Hrvatskoj) je cijena "običnog punjenja" 8,7kn=1,2Eur, pakovanje 10 kg, sve
vrećice složene u kartonskoj ambalaži 8,2kn=1,13Eur
5.) Cijena "startera" - mješavina sa peludi 9,3kn=1,28Eur, kartonska kutija 10kg
9,1kn=1,25Eur
**ZAKLJUČAK: Neka svatko radi po svome uvjerenju (i mogućnosti), što se tiče dali ili ne
dodati pogaču, ja sam ZA, jer sam već radio eksperimente, i pčele se puno
brže i bolje razviju sa stimulativnim prihranjivanjem dodatkom pogača
**Moj metod rada - u 2 mjesecu, obična pogača (1÷2 pogače), ovisno o
jačini društva
- u 3 mjesecu 1÷2 startera
Pozdrav..........................schumy
Zadnja izmjena: schumy, dana/u 06 vel 2010, 07:55, ukupno mijenjano 1 put.
**za čistu prirodu i obilje pčelica