Uvod
- senad
- Site Admin
- Kontakt:
Dobro nama došao .Darko je napisao/la:Pišem iz Smedereva i namera mi je da se bavim pčelarstvom. Mogli bi da otvorimo temu koja bi bila korisna početnicima a koja bi sadržala odgovore na pitanja sa koliko košnica krenuti, na šta obratiti pažnju,...
Svakako,, bilo koja temu može se pokrenuti , zavisno o čemu se radi . Ova tema koju predlažeš bilo bi dobro smjestiti u podforum praktično pčelarstvo sa nazivom koji Vi odaberete.
- senad
- Site Admin
- Kontakt:
Smajo dobro ti nama došao osjećaj se kao kod kuće. NAjvažni je je da svi ponešto naučimo i da se družimo bez obzira na različite stavove,iskustva .smajo je napisao/la:pozdravljam sve pcelare
ja sam mlad pcelar po iskustvu inace sam iz okoline Zvornika
tu sam da bih sta vise naucio o pcelarstvu i da nam povecam broj
Davano je rečeno da ,,,lijek za neznanje je pitanje. Nije problem niti sramota da s e nezna , međutim ako se ustraje u neznanju ?!
Pozdrav Svima
Pišem vam iz Pazariča pčelarstvom sam se počeo baviti prije nepunih godinu dana sad za sad dobro ide ali ima dosta stvari koje neznami trebam naučiti. Posječivao sam raze forume iz okolnih država i drago mi je da jedan ovakav forum postoji i kod nas. nadam se da ču ovdje naći odgovore na različite dileme koje mi se jave i da ču od vas dobit adekvatne odgovore.
Pišem vam iz Pazariča pčelarstvom sam se počeo baviti prije nepunih godinu dana sad za sad dobro ide ali ima dosta stvari koje neznami trebam naučiti. Posječivao sam raze forume iz okolnih država i drago mi je da jedan ovakav forum postoji i kod nas. nadam se da ču ovdje naći odgovore na različite dileme koje mi se jave i da ču od vas dobit adekvatne odgovore.
- senad
- Site Admin
- Kontakt:
Dobro nam došao ANES , hvala što si se pridružio BH pčelarima, osjećaj se kao da je ovo tvoje. Bi će mi drago ako budemo razmjenjivali informacije , saznanja bez obzira na godine staža u pčelarstvu i broj pčelinji zajednica. Savremeno pčelarstvo zahtjeva sasvim novi pristup . Neznam da li se smijem usuditi reći da je internet postao sastvani dio pčelarstva.ANES je napisao/la:Pozdrav Svima
Svako dobro.
Pozdrav svim forumašima http://www.pcelarstvo-nahl.com/forum/ ja sam Miljac rodjen u Živinicama kod Tuzle. U zadnjih 10 godina živim u okolici Zagreba a pčelarstvom se bavim od o3/2009 i trenutno imam 9 LR košnica.
Nadam se da ću na ovom forumu naći odgovore na pitanja koja me muče.
Poseban pozdrav administratoru.
Nadam se da ću na ovom forumu naći odgovore na pitanja koja me muče.
Poseban pozdrav administratoru.
Dobrodosao I elvedine i Miljac
samo jedno Pittanje za elvedina iz gorazda,da li poznajes Sudu on se bavi proizvodnjom u plasntenicima ali usputno ima i 30 kosnica
Zadnja izmjena: ErminH, dana/u 14 kol 2009, 06:01, ukupno mijenjano 1 put.
-
mirsad hodzic
- Čita i piše, nedovoljno
- senad
- Site Admin
- Kontakt:
MIrsad, hvala za registraciju i ovaj pozdrav koji si posebno meni uputio to ću razumjeti kao da si pozdravio cijelu Bosnu i Hercegovinu i sve BH pčelare. Zaista ne želim privilegiju na ovom forumu. Mislim da je ovo jedini BH pčelarski forum koji kako tako aktivan.mirsad hodzic je napisao/la:Pozdrav za Senada iza sve clanove foruma.Ja sam Mirsad hodzic, rodjen sam 1959gu Prijpolju-Srbija,pcelarstvom se bavim od 1985g.Pcelarim sa 60_ak DBdrustava.
Nadam se lijepom druzenju. pozdrav svima.
Raduje me tvoje prisustva kao čovjeka , pa kao pčelara a posebno zbog tvojih DB košnica . Ovdje nema nijednog DB-ovca pa će nam biti od koristi tvoje pčelarenje.
Osjećaj se kao kod kuće i budi slobodan da nas provjeriš kakvi smo prije svega ljudi a tek onda pčelari...
Bujrum Mirsade
- postar
- Čita i piše, vrlodobar
Dobro dosao na forum Mirsade i aferim nisi zaboravio da se pridruzis ovom BH forumu.
Mirsade pslije tvog odlaska iz Breze pridruzilo mi se na kafi jos 5 pcelara i zao mi je sto ih nisi upoznao. Nego reci mi dali si svracao kod Armina.
Pozzzzzz
Mirsade pslije tvog odlaska iz Breze pridruzilo mi se na kafi jos 5 pcelara i zao mi je sto ih nisi upoznao. Nego reci mi dali si svracao kod Armina.
Pozzzzzz
Kisik je pronađen tek 1874. Nije utvrđeno kako su ljudi disali prije toga...
- senad
- Site Admin
- Kontakt:
Ja sam kriv ...skontao sam ..umjesto da kliknem na opciju citiram ja sam klikno opciju izmjeniti, kada sam pogledao na forum učinilo mi se da sam komplet sve to još jednom postavio pa sam bio brzoplet , međutim tvoj nick i post je bio odgovor Mirsadau i ond a si se meni obratio tako da me je to zbunilo ..I sam sam se čudio kako sam uspio da dupliram sa tvojim nickom a nema opcijepostar je napisao/la:Kako je ova predhodna poruka prosla pobogu si brate. Sta se ovo desava Senade.
Hasane ja sam kriv... nekako ovi pehovi sa tvojim postovima nas krenuli ...prvo zaključam temu pa sada ovo ha......
ONa narodna je dobra ...tri puta mjeri jednom sjeci........
Bilo bi mi drago kada bi se i konzumenti uključili na forum..... vjerovatno je kontaktirala Amelu a bi će mi drago ako i mene nazove ...jel' udata
Drago mi je da je MIrsada postao naš član i nadam se da će da učestvuje u našim diskusijama i da svi ponešto naučimo.....
I dan danas moj dajdža spomene kada je on nekada pčelario sa DB košnicama,,,,,meda ko iz česme , a danas mu se neda nikako sa LR .. danas mi dođe i plače ko godina stradala mu dva društva od varoe ,,,, p a je nešto sastavljo ,,, ,,, rekao sam mu d a je do njega i da pod hitnomora da nešto uradi.
Savjetovao sam mu da uđe ukošnice i da vidi imali legla , nemože da shvati da se sada smije ući u košđnicu i pogledat stanje , pa sam mu morao pokazat na mojim košnicama kako se ulazi ukošnicu u ovo doba godine
- postar
- Čita i piše, vrlodobar
Senade ti odma naprvu ko nas Đeko. Jest udata ali je izuzetno kvalitetna osoba, dobra kolegica i jako dobar prijatelj. Nikad se nezna vrijedi pokusati to su moja razmislanja.
Sta reci za Mirsda, samo da je izuzetna osoba sa puno dobri osobina i fantastican pcelar sa puno znanja. Vjerujem da ce ovj forum obogatit znanjem o DB pcelarenju. Imao sam priliku da vec dva puta svrati kod mene i da uz kafu razgovaramo i po nekoliko sati.
Ovo oko tvog dajđe mogu samo reci da si ti krivac toliko znanje a dađa gubi drustva. Senade malo sale ali samo jednim djelom nego pomozi dajđi.
Pozzzzzzz
Sta reci za Mirsda, samo da je izuzetna osoba sa puno dobri osobina i fantastican pcelar sa puno znanja. Vjerujem da ce ovj forum obogatit znanjem o DB pcelarenju. Imao sam priliku da vec dva puta svrati kod mene i da uz kafu razgovaramo i po nekoliko sati.
Ovo oko tvog dajđe mogu samo reci da si ti krivac toliko znanje a dađa gubi drustva. Senade malo sale ali samo jednim djelom nego pomozi dajđi.
Pozzzzzzz
Kisik je pronađen tek 1874. Nije utvrđeno kako su ljudi disali prije toga...
- senad
- Site Admin
- Kontakt:
E,eee Hasane što se tiče ove tvoje kolegice nisam baš mislio jednokratno, obzirom da i ja nisam oženjen pa rako možda nam se zvijezde poklopepostar je napisao/la:Senade ti odma naprvu ko nas Đeko. Jest udata ali je izuzetno kvalitetna osoba, dobra kolegica i jako dobar prijatelj. Nikad se nezna vrijedi pokusati to su moja razmislanja.
Pozzzzzzz
A što se tiče dajdže,,,,,lakše je razbiti atom nego predrasude,,,,,,
-dođe on na savjetovanje al opet po svome, i stalno mu govorim da ja takvu ljubav u pčelarstvu ne držin nizašto, stalno ugibaju i uvjek iznova,,, veli ja to volim p a neka ode sve u vraga...ja ću opet nabaviti ...čudna ljubav, zaista..
ima godina kako mu predlažem, oksalnu ništa ga nekošta kod mene uvjek bude viška i radim još nekim pčelarima međutim lakše je razbiti atom nego predrasudu.
NJegovo je samo da kaže evo ti ove pčele pa odradi sve što treba i ništa više , međutim..... izgleda d a postoji ono u čovjek što mu neda da mu neko kvalitetno soli pamet,,,pa et' neka ide kako ide.
-
mirsad hodzic
- Čita i piše, nedovoljno
pozdrav za sve pcelare.Zovem se elmir i pocetnik sam u pcelarenju.poceo sam pcelariti u proljece 2009 godine sa 2 lr kosnice,i uz nesebicnu pomoc svog prijatelja sada vec imam 10 lr kosnica.toliko od mene za pocetak i nadam se da cu uz vasu pomoc nauciti jos vise....
Morate vjerovati u sebe jer ste katkad jedina osoba koja vjeruje u vaš uspjeh.
Tim Blixseth
Tim Blixseth