Azem je napisao/la:Crveno,crveno, neko reče daje to znak da neko galami na tebe, a ja ne volim da galame na mene.
Nisam napisao da postoji ozbiljna stručna analiza, pa samim tim nema niti odgovora.
Svakog uvažavam pa to očekujem I od onoga s kim komuniciram na bilo koji način.Zaista me iznenađuje tvoja tvrdnja da ima predavača koji ne znaju razlikovati truta od pčele ili ga prepoznati.
Ja do sada nisam upoznao takvog.
Ako bi imao priliku da upoznam takvog ja bi rekao javno ime I prezime, pa kolega ako poznaš takvog javno ga imenuj, jer riječ bez argumenta ili je uvreda ili laž, a ne glupost kako si rekao.
Zaista ne znam odakle toliki animozitet prema ljudima od struke.
Dobro je da pčelari pišu I govore o pčelarstvu, ali ja još nisam niti vidio niti čuo da je ijedan čoban napisao knjigu o stočarstvu, ili pišei govori koliko mi o pčelama.
Mi pčelari ne možemo bez pomoći nauke, pardon,znanosti I učenih ljudi I zato ih nije potrebno pljuvati niti omalovažavati.
U konkretnom slučaju koji pominješ, činjenica je da su stradale pčele.Ako nije to što je navedeno, zašto su stradale, zašto bi se rojile kako tvrdiš,nije mi jasno šta je u pitanju.Stradale “onako”!?
Možda se nismo razumili pa je odgovor ovako intoniran.
Lijep pozdrav !
U jednom se slažem . Moj post je tako intoniran da ga može tumačiti bilo ko , kako mu odgovara . Čitao sam i ja da je crvena boja galama , ali znam kao i ti da se često
upotrebljava, da samo istakne nešto . Ako bi neko pogledao moje ranije poruke, vidio bi da ja crvenom obojom označavam nešto sa ćim se ne slažem , a najčešće zelenom
kad se slažem , zbog njene ekološke komponente , a ne političke ,a o političarima imam još lošije mišljenje nego o "stručnjacima" .Sama riječ stručnjak , znači da je neko
proveo u toj oblasti dobar dio života i doveo svoje znanje do savršenstva . To je i čoban zašto ne . Dali on piše knjigu ? Ne ali to učini neko umjesto njega ko zna pisati
knjige , koristeći njegovo znanje . Ja netvrdim da neko ko radi u labarotariji nije stručnjak . Ona ili on vidi stanje uzorka , a nemora imati pojma odakle je uzet uzorak .
Problem nastane kad takvi pročitaju malo literature (dostupne , ko zna koje kvalitete ) i preko noći postane stručnjak iz neke oblasti . Tačno je da ja imam animozitet
prema takvim stručnjacima , jer evo ti mene pitaš za neki odgovor , a oni bi ga kao stručnjaci trebali dati . Dobro bi bilo da se konkretni makar potrudio , ali kako kažeš on
ga je diplomatski izbjegao . Priznajem da je stručnjak iz diplomatije . Ukratko , nisam ništa zamjerio tebi nego stručnjacima , koji ne daju ama baš ni jedan odgovor osim
diplomatskog . Uostalom ako će se sjetiti pohvalio sam Mirjanićevo izlaganje na Sajmu . Radi se o čovjeku iz prakse , koji je jako dobro obradio temu , prezentirao i poslje
odgovorio na sva postavljena pitanja . Možda nije osobito poznato ime , za mene je stručnjak , jer me uvjerio da zna o ćemu priča .
Naknadno vidim ovu tvoju rečenicu : "Zaista me iznenađuje tvoja tvrdnja da ima predavača koji ne znaju razlikovati truta od pčele ili ga prepoznati."
Ako bi ti slušao nekoga , ko je recezent neke knjige , koji veći dio govora održi ističući svoje titule na fakultetu , a zatim i pročita svoju recenziju koju je mogao napisati
na taj način iz bilo koje oblasti , spominjući pčelarstvo tek usputno da se zna iz čega je knjiga , tada neznam šta misliti o takvom stručnjaku . Može me demantovati svako
ko ima knjigu o kojoj pišem .
Da je Nikola Tesla danas živ vjerovatno bi se odrekao svojih pronalazaka koje je darovao čovječanstvu , jer se njegov dar najviše
koristi u vojne svrhe !