Više od 37 milijuna pčela je uginulo- Kanada

Više od 37 milijuna pčela je uginulo- Kanada

PostPostao/la senad » 03 stu 2016, 23:24

pomor-pcela.jpg

Više od 37 milijuna pčela je uginulo u Kanadi nakon što je GMO kukuruz nedavno zasađen u lokalnom području

Prema lokalnom pčelaru, Dave Schuitu, budući da je GMO kukuruz zasađen blizu nihove farme, on je kao izravna posljedica izgubio više od 37 milijuna pčela.

Anonhq.com izvještava:

Prema izvješćima, Schuit i drugi lokalni pčelari vjeruju da su neonikotinoidi, ili “neonics” krivi za toliki broj umrlih pčela.

Oko 37 milijuna pčela na farmi u Kanadi je umrlo nakon što je GMO kukuruz zasađen u okolnom području, prema izvještajima lokalnih pčelara.

Dave Schuit, pčelar koji proizvodi med u gradu Elmwood u Kanadi, tvrdi da je zbog GMO kukuruza koji je zasađen u okolnom području, njegova farma izgubila oko 37 milijuna pčela (oko 600 košnica).

Imidakloprid i klotianidin, dva najkorištenija pesticida kompanije Bayer CropScience (koja je nedavno kupila kompaniju Monsanto), i oba sadrže neonikotinoide, su povezani s mnogim pomorima pčela u europskim i američkim državama.

Međutim, unatoč opasnostima povezanim sa uporabom ove kemikalije, pesticidi se i dalje redovito koriste i prodaju na tržištu.

Unatoč svojoj veličini, utjecaj pčela na okoliš je gotovo neusporediv. Zapravo, pčele su odgovorne za oprašivanje oko jedne šestine cvatova biljnih vrsta širom svijeta i oko 400 različitih poljoprivrednih vrsta biljaka.

U 2010. godini, pčele su pomogle osigurati više od 19 milijardi dolara vrijednosti poljoprivrednih kultura u Americi.

Procjenjuje se da je otprilike jedna trećina hrane koju jedu amerikanci. Kao rezultat toga, nije teško vidjeti da su pčele potrebne za održavanje sustava naše moderne hrane.

Međutim, bez obzira na njihovu očitu važnosti u našem ekosustavu, pčelinja populacija ubrzano opada u posljednjih nekoliko desetljeća.
U stvari, 44 posto pčelinjih zajednica u SAD-u je umrlo prošle godine, izvijestilo je prošlog mjeseca američko ministarstvo poljoprivrede.

Izvor: novi-svjetski-poredak . com/2016/06/20/alarmantno-ogroman-pomor-pcela-u-kanadi-nakon-sto-je-gmo-sjeme-posadeno-u-okolici/
Do uspješnog pčelarenja bez predrasuda.
Avatar korisnika
senad
Site Admin
 
Postovi: 3029
Pridružen: 12 tra 2008, 13:56
Lokacija: Grapska // Klokotnica

Re: Više od 37 milijuna pčela je uginulo- Kanada

PostPostao/la Nikel92 » 04 pro 2019, 11:59

Ovo je tolika tragedija! Ne mogu da vjerujem.
Nikel92
Čita, piše dovoljno
 
Postovi: 27
Pridružen: 02 pro 2019, 14:53


Vrati se na: EKOLOGIJA

Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost

cron