Liječenje medom
- samir007
- Čita i piše, vrlodobar
Evo jedne korisng recepta za starije, ispitano i provjerno "Iz djedine kolekcije"
Lijek za srčane bolesnike, za cirkulaciju krvi
1. kg meda,
1. kg limuna
3. kom. bijelog luka
Limun i bijeli luk dobro usitnuti, (što sitnije nasjeckati nožem, ne mljeti) i dodati u med.
Nije naznačio koji med, što znači može bilo koji samo neka je pravi.
Uzimati ujutro poslije doručka 2 supene kašike.
Narodna bosanska apoteka.
Lijek za srčane bolesnike, za cirkulaciju krvi
1. kg meda,
1. kg limuna
3. kom. bijelog luka
Limun i bijeli luk dobro usitnuti, (što sitnije nasjeckati nožem, ne mljeti) i dodati u med.
Nije naznačio koji med, što znači može bilo koji samo neka je pravi.
Uzimati ujutro poslije doručka 2 supene kašike.
Narodna bosanska apoteka.
Re: Liječenje medom
Med kao lijek
http://www.ilijas.net/index.php?/Zanimljivo/med.html
http://www.ilijas.net/index.php?/Zanimljivo/med.html
"Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren". - Albert Einstein
zanima me postoji li nesto sto lijeci bronhitis kod djece?
- senad
- Site Admin
- Kontakt:
Kliko djete ima godina, težina, imali joškakvih prateći tegoba ( da ponekada mora ići na kisik, malakasalost, slaba motorika,, bezvoljnost )emkan je napisao/la:zanima me postoji li nesto sto lijeci bronhitis kod djece?
mali ima 6 i pol godina, tezina nekih 22kg, ima ucestale napade nakon kojih mora na inhalacije, a kada ga to zadesi onda ima kao sto si i sam rekao slabu motoriku, bezvoljnost, crnilo ispod ociju itd, mislim da mu pod hitno treba neki prirodan lijek jer nista nece postici sa stalnim inhalacijama.senad je napisao/la:Kliko djete ima godina, težina, imali joškakvih prateći tegoba ( da ponekada mora ići na kisik, malakasalost, slaba motorika,, bezvoljnost )emkan je napisao/la:zanima me postoji li nesto sto lijeci bronhitis kod djece?
Emkane da li sin pati od ovih simptoma samo u zimsko vrijeme, ili preko cijele godine? Pitam iz razloga što mi je nećak duže liječen dok se nije ispostavilo da je u pitanju alergija(ljeti peludna, zimi kućna prašina ). U svakom slučaju pozdravljam svaki recept bilja (kadulja), a o medu još i više. Brz oporavak i zdravlje sinu.emkan je napisao/la:mali ima 6 i pol godina, tezina nekih 22kg, ima ucestale napade nakon kojih mora na inhalacije, a kada ga to zadesi onda ima kao sto si i sam rekao slabu motoriku, bezvoljnost, crnilo ispod ociju itd, mislim da mu pod hitno treba neki prirodan lijek jer nista nece postici sa stalnim inhalacijama.
M.B. Mirza=mir-zakon
zna se ljeti desiti da dobije probleme ali nije ni blizu kao sto je zimi, a sada sta je vidjet cemo, da je barem ubaziti te napade dok se nevidi sta je tacno...
-
- Čita i piše, vrlodobar
POZ Kolega probaj traziti da mu urade test za elergiju.
Posto imaju slicne simptome. SRETNO MK
Posto imaju slicne simptome. SRETNO MK
- Mungos1212
- Čita i piše, dobar
- Kontakt:
Ima li verifikovanu dijagnozu?
- Mungos1212
- Čita i piše, dobar
- Kontakt:
Dobra kombinacija vam je isto mješavina meda, luka i djumbira. Jako zdravo.