IŠČEZAVANJE LJUDSKOG DUHA

Odgovorite
vesnaosijek
Čita i piše, dobar
Postovi: 107
Pridružen/a: 16 kol 2016, 19:37

IŠČEZAVANJE LJUDSKOG DUHA

Post Postao/la vesnaosijek »

Ne mogu drugačije, ali mogu, kako mogu.

Davno u jednom razgovoru vezano za film "21 gram", sa meni jako dragom curom, spomenula mi da je znnstveno dokazano, medicina dokazala:
"Kad se ljudsko tijelo izvaga (precizno) prije smrti i neposredno nakon smrti razlika je 21 gram. Smatra se da je to ljudski duh (duša)."
Ono što je najbolje u nama teško je jedva 21 gr. Dobacila sam joj, bi li bilo te razlike kad bi svakoga izvagali. Ovim pitanjem izazvala sam kod sugovornice :lol:
Kad sam danas na jednom forumu pročitala postove kolega "pčelara" upućenih drugom kolegi, kojeg iznimno cijenim i pratim njegovo pisanje od samih početaka pčelarenja,
shvatila sam da njenom :lol: nije bilo mjesta. Sad znam, znala sam i prije, sad se uvjerila. Kad bi svakoga "izvagali" ne bi kod svih "ljudi" bilo razlike. Zašto? Nisu nikada niti
imali taj 21 gram. Dvojica se bolesno iživljavaju, a treći :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Sretan što su, ovaj put, isti ti (a ima ih još) svoj otrov usmjerili na nekog drugog, a ne na njega, jer je on skoro stalno "predmet"
iživljavanja.
http://www.pcela.hr/forum/viewtopic.php ... 4&start=40
Prvo me je stid što pripadamo istoj vrsti, pa me je onda stid što živimo "zajedno" na Planeti, pa onda u Sunčevom sustavu. I odatle bih se preselila da mogu.

"Ja živim u obliku samoće, koja je bolna u mladosti, ali ugodna u godinama zrelosti" (A. Einstein), i kako reče jedan "junak" u Copolinom filmu, "družim se samo s onima što ne govore"- on s golubovima.
Odoh ja kod pčela.
Odgovorite