MED TOPI SUVIŠNE KILOGRAME

Odgovorite
Avatar
senad
Site Admin
Postovi: 3029
Pridružen/a: 12 tra 2008, 13:56
Lokacija: Grapska // Klokotnica
Kontakt:

Post Postao/la senad »

MED TOPI SUVIŠNE KILOGRAME!

Siguran sam da ćete teško povjerovati u ono što ćete pročitati u ovom tekstu, ali je zaista istina da med može pomoći osobama sa prekomjernom tjelesnom težinom da zdravstveno bezbjedno mršave.
Svi dosadašnji napori nauke da napravi preparat koji će omogućiti da gojazni mršave na zdravstveno ispravan način nisu urodili plodom. Liposukcija kao sve popularnija hirurška metoda je takođe pokazala svoje nedostatke. Pacijenti koji su se podvrgli liposukciji tri puta su skloniji da povrate kilograme ukoliko se ne pridržavaju adekvatnog režima ishrane i četiri puta skloniji da povrate kilograme bez redovnih fizičkih aktivnosti, tvrdi dr Rod Rohrich u studiji objavljenoj u oficijelnom časopisu Američkog udruženja plastičnih hirurga za decembar 2004.

Početkom prošle godine, nekoliko afirmativnih napisa u britanskoj štampi, izazvalo je bukvalno pražnjenje rafova sa medom u prodavnicama, naročito u Škotskoj. Naime, otuda je potekla priča da se prekomjerna tjelesna težina može lako savladati jednostavnim postupkom: konzumiranjem pčelinjeg meda neposredno pred spavanje!

Sigurno se pitate kako je ovo moguće kada je opšte poznato da je med visokoenergetska hrana. To je tačno. Ali je i tzv. eurokrem visokoenergetska hrana, pa niko od njega nije smršao. Razlika je prosta: med je PRIRODAN proizvod, a priroda je svakoj bolesti našla i lijeka. Pitanje je samo da li ga je čovek prepoznao na pravi način.
Autori dijete su dugo radili na optimizaciji sportske ishrane. Wihova istraživanja i iskustva su rezultovala preporukom sportistima da prije spavanja uzimaju med, kako bi oporavak njihovog organizma od prevelikog fizičkog napora protekao na najbolji način. Odziv sportista je bio fantastičan, jer su primjetili odlične rezultate (povećana izdržljivost). Od poznatih sportista ovu dijetu upražnjavaju biciklista Chris Hoy koji je u Atini osvojio zlatnu medalju i bokser šampion Alex Arthur.

Kao i sva savršena i genijalna rješenja velikih problema, i objašnjenje za ovaj efekat je jednostavno. Med sadrži visok procenat fruktoze. Odnos glukoze i fruktoze u medu je otprilike 1:1. Sličan odnos je i u voću, ali ga voće sadrži u znatno manjim količinama. Zato je med pogodniji, jer se isti efekat dobija konzumiranjem veoma male količine meda, svega nekoliko kašičica ili jedna puna supena kašika pred spavanje.
Kada čovek unese veliku količinu fruktoze, ona odlazi u jetru a ne u mišiće, i tamo se kroz jedan duži proces pretvara u glukozu. Samo jetra ima enzimski sistem koji može da obradi fruktozu. U jetri se fruktoza pretvara u glikogen. Zato ona ne prolazi kroz jetru i ne ide u sistemsku cirkulaciju. Iz glikogena se može stvoriti glukoza i otpustiti u krvotok ako nivo šećera (glukoze) u krvi padne. Ali, ovo nije cela priča o fruktozi. Daleko od toga. Fruktoza aktivira enzim u jetri koji joj omogućava da usvoji mnogo više glukoze nego što joj treba. Ovaj nevjerovatan trik, pomoću koga fruktoza ulazi u jetru i otvara vrata za ulaz glukoze autori su nazvali fruktozni paradoks.
Taj ulaz većih količina glukoze u jetru sprečava nagli skok nivoa glukoze u krvi. Drugim rječima, fruktoza praktično svojim načinom djelovanja utiče na smanjenje nivoa glukoze u krvi i može se nazvati njegovim regulatorom. Mali broj ljudi danas može da povjeruje u to da med dovodi do smanjenja nivoa glukoze u krvi, a ne do njenog povećanja, ali treba im reći da je to nedavno i dokazano, mada stručna medicinska javnost u našoj zemlji sa tim još uvjek nije upoznata (Noori S. Al-Waili, Dubai Specialized Medical Center and Medical Research Laboratories, Journal of Medicinal Food, Vol. 7, No. 1, april 2004).

Po njemu, kod bolesnika sa šećernom bolešću, unos meda izaziva veći rast glukoze u plazmi nakon 30 minuta nego što je to slučaj kod unosa bjelog šećera (saharoze), ali nakon 60, 120 i 180 minuta, taj rast je bio veći kod saharoze nego kod meda! Uz to, med izaziva veći porast insulina u krvi nego što to čini saharoza, kako nakon 30, tako i nakon 120 i 180 minuta.

Razmislimo o tome sa aspekta činjenice da prosječni Amerikanac godišnje pojede oko 75 kg bjelog šećera! Redovno konzumiranje meda tokom 15 dana snižava holesterol za 7%, lipoproteine niske gustine (LDL) za 1%, C reaktivni protein za 7%, homocistein za 6%, nivo glukoze u plazmi za 6%, dok lipoproteine visoke gustine (HDL) povećava za 2%.

Unos fruktoze hranom iz prirode (med, voće, povrće) pored stabilizacije nivoa krvne glukoze, obezbeđuje pomenutim mehanizmima kontinuirani i optimalni dotok glukoze do mozga tokom cjelog dana, naročito tokom noći. Mozak je organ koji troši veliku količinu glukoze i drugih materija za svoj rad. Qudi su i subjektivno primetili da mogu biti mnogo iscrpljeniji nakon napornog umnog, nego fizičkog rada, i to je zaista tako. I pri mirovanju ćelije mozga troše 20 puta više energije nego bilo koje druge ćelije u organizmu. Oko 65% plasirane glukoze jetra otpušta na zahtjev mozga.

Ako glukoza nije dostupna, ćelije mozga umiru za nekoliko minuta. Kad mu je već toliko potrebna glukoza, zašto nema sopstveno skladište energije? Jednostavno zato što skladištenje glukoze zahteva mnogo prostora, a u mozgu tako velike „sobe“ nema. Svima nam je poznato koliko je teško da i ovolika glava prođe kroz porođajne kanale. Da postoji skladište za glukozu, glava bi bila veća za oko 25%, i tada niko ne bi mogao da se rodi. Svaki pad glukoze u krvi je opasan za mozak.
Čak i na mali pad njenog nivoa mozak panično reaguje. Odmah se aktiviraju adrenalne žlezde i stavljaju u maksimalni pogon, te produkuju adrenalne hormone, koji su u tim visokim dozama praktično toksični i deluju stresno.

Ako se luče hronično, dovode do bolesti organizma. Na žalost, njihovo hronično lučenje prati modernog čoveka i dovodi do bolesti srca, osteoporoze, gojaznosti, insulin nezavisne šećerne bolesti, pada imuniteta, depresije i drugih bolesti. Izbalansirani unos ugljenih hidrata (medom) otklanja prekomjernu aktivnost adrenalnih žljezda i sprečava efekte koje njihovi hormoni izazivaju. A istovremeno smo stabilizovali krvnu glukozu i optimalno ishranili mozak. Može li se bolje od toga?

Ovde treba napomenuti da sve ovo funkcioniše samo uz pomoć fruktoze porjeklom iz meda (ili voća i povrća). Ako se koristi visokofruktozni kukuruzni sirup (kog nesavjesni sve češće upotrebljavaju ne samo za prihranjivanje pčela iz nužde već i za falsifikovanje meda) izostaju svi pomenuti pozitivni efekti. Metabolizam takve fruktoze se okončava pretvaranjem u masti umesto u glikogen, krvna glukoza opada, luče se adrenalni hormoni na zahtjev mozga, i slijede gojaznost i šećerna bolest.

Stabilizovanje nivoa šećera u krvi omogućava organizmu da produkuje „oporavljajuće“ (anaboličke) hormone koji popravljaju oštećene mišiće, regenerišu i stvaraju novo tkivo. Ovi hormoni sagorjevaju masti i regulišu nivo šećera u krvi. Ako nivo glukoze u krvi nije stabilan i koncentracija pada, luče se adrenalni stresni hormoni koji se trude da ponovo stabilizuju poremećeni nivo glukoze. Ti hormoni inhibišu oporavak. Masti tada ostaju zatvorene u masnom tkivu, a mišići se degradiraju da bi se stvorila glukoza za mozak. Ali, ako je jetra nahranjena medom, sve se odvija željenim planom: luče se oporavljajući hormoni koji okrepljuju organizam i sagorjevaju masti.
Znači, konzumiranjem meda prije spavanja pomažete bolje sagorjevanje masti tokom sna. Gospodin McInnes kaže: „Ključno vrjeme za sagorjevanje masti predstavlja prvi dio sna, tj. onaj dio koji se naziva sporotalasnim spavanjem. Aktivira se hipofiza lučeći seriju hormona koji razlažu masno tkivo koristeći ga kao svoje pogonsko gorivo. Ako vašu jetru ne napunite pred spavanje fruktozom, vaše tjelo neće produkovati pomenute hormone zato što beznadežno pokušava da održi stabilnim nivo šećera u krvi.

Ispitivanja kod naših atleta su pokazala da primjena naše strategije punjenja jetre pred spavanje fruktozom mnogo bolje kontroliše osećaj gladi“. Pridružio bih se ovim ocjenama rekavši i to da se ujutru budite mnogo čiliji i odmorniji.
Hipofiza se znači aktivira i usklađuje rad niza obnavljajućih hormona (hormon rasta, insulinu slični faktor rasta, i testosteron kod muškaraca, a estrogen i progesteron kod žena). Svi, svi, ali baš svi obnavljajući hormoni mobilišu masne naslage tokom sporotalasnog djela sna, koristeći ih kao pogonsko gorivo. U energetskom smislu, ovo je veoma skup proces. Petnaestominutno vježbanje tri puta nedeljno je dovoljno da stimuliše ovaj složeni proces. Proces zahtjeva 7 noći za obnavljanje oštećenja i osoba 7 noći gubi masno tkivo.
Ako se u svakom od tri nedeljna vežbanja opterećuju različite grupe mišića, definitivno nema ničeg lakšeg što će dovesti do mršavljenja. Svaka grupa mišića koja se opterećuje trebalo bi da relativno miruje sedam dana, jer bi ponovno naprezanje dovelo do izvjesne inhibicije procesa oporavka. Jedan od najinteresantnijih aspekata ovog procesa je taj što se troši samo tjelesno masno tkivo, a ne i masno tkivo mišića. Mogu li išta više da požele ljudi sa prekomjernom telesnom težinom?
Takođe je veoma važno da spavanje protiče u miru, u totalnom mraku, bez vještačkog svjetla, kako bi hormoni obavljali svoj zadatak onako kako treba. Umjesto da satima vježbate aerobik, sasvim je dovoljno da svega tri puta nedeljno po samo 15 minuta radite relativno teške vježbe (recimo dizanje tegova ili drugi težak fizički rad), što će dovesti do suptilnog oštećenja mišićnog tkiva, a zbog ovakve dijete, pomenuti hormoni će ga tokom spavanja obnavljati mobilišući neželjeno masno tkivo. Jer, pokazalo se da milioni onih koji svakodnevno upražnjavaju aerobik, prilikom svakog gubitka tjelesne težine, proporcionalno mnogo više gube mišićnu masu nego masno tkivo. Taj gubitak mišićne mase zahtjeva lučenje adrenalnih hormona, koji su „toksični“. Prema tome, mnogo je korisnije otići u krevet nego u gimnastičku salu.
Pored toga, naporno vežbanje ili naporan rad troši isključivo ugljene hidrate, a ne masti. Masti se troše tek tokom oporavka, ako je on pravilno usmjeren. Sve se ovo previđa u svakoj teretani i na svakom sportskom ili rekreativnom igralištu. Kada rekreacioni treneri saznaju za ovaj fiziološki proces, pitaju se zašto im to niko do sada nije rekao. U rješavanju problema gojaznosti, čak i farmaceutske kompanije ignorišu ulogu jetre.

Fokusiraju se na neurotransmitere koji regulišu i apetit, ne uzimajući u obzir status energije u organizmu, što predstavlja primarnu informaciju koju daje jetra, a tek kasnije se ona pretvara u aktivnost putem neurotransmitera. To je i za očekivati, jer kakav profit bi farmaceutske kompanije ostvarile time što bi rekle gojaznima da jedu med pred spavanje?

Kao što vidite, cijeli koncept je upravo suprotan od onog koji milione ljudi godinama upućuje na aerobik. On nas praktično upućuje na povratak prirodi.
Pravilna ishrana ili farmaceutski preparati treba da obezbede dovoljan unos aminokiselina L-ornithine i L-arginine, kao i L-carnithine (vitamin BT). I ornitin i arginin stimulišu hipofizu da luči ključni hormon za oporavak, hormon rasta.

On u sadejstvu sa drugim oporavljajućim hormonima razbija skladišta masti, oslobađa ih i troši tokom sna. Karnitin je deo sistema za transport masti koji ih prenosi do mitohondrija (energetska laboratorija ćelija) koje sagorjevaju masti u svim tkivima. Karnitin je prirodni aminokiselinski derivat i najviše ga ima u piletini, govedini, svinjetini, ribi i mlečnim proizvodima. Novije studije dokazuju i njegovu veoma važnu ulogu u prevenciji i liječenju popuštanja lijevog srca, tj. lijeve komore (F. Jeejeebhoy, 2002) i u pokretljivosti spermatozoida (Carlo Foresta, 2005).
Ali, kao i kod svake druge hrane, i unos aminokiselina ne sme biti pretjeran, već isključivo optimalan i to najbolje kroz izbalansiranu prirodnu ishranu, a ne kroz farmaceutske preparate. Jer, svaki višak ili nedostatak nekog hranljivog sastojka može dovesti do poremećaja u organizmu. Navešću primer arginina. Ima ga dosta u kikirikiju, lešnicima, čokoladi, želatinu. Ako se pretera i unesu se visoke doze (recimo samo 60 grama čokolade ili kikirikija), arginin (naročito kad je u ishrani malo lizina) kod osetljivih osoba može promovisati pojavu i ubrzani razvoj herpesa (Richard S. Griffiths). Ako se istovremeno unosi i dosta mlijeka, do ovoga ne bi trebalo da dođe jer je mlijeko (ali i meso) bogato lizinom koji deluje suprotno.
Zato zapamtite da samo raznovrsna i umjerena ishrana može donijeti zdravlje. A med kao važan sastojak takve ishrane, kao što vidite, donosi i vitku liniju. Za sve nas koji smo puniji (to zvuči mnogo lijepše nego debeli, zar ne?), med je otkrovenje.
Treba naglasiti i da ova dijeta, kao i svi tretmani pčelinjim proizvodima, dovodi organizam u izbalansirano stanje, bez obzira da li ste mršavi ili gojazni. I ne samo to. Eliminiše svakodnevni fizički i psihički stres, što je danas veoma važno.

Izvor www.pcelinjak.com
Do uspješnog pčelarenja bez predrasuda.
Avatar
Mungos1212
Čita i piše, dobar
Postovi: 170
Pridružen/a: 08 pro 2008, 11:23
Lokacija: Zenica
Kontakt:

Post Postao/la Mungos1212 »

U engleskoj su objavili knjigu dijeta sa medom od tri autora farmaceuta(otac i sin sa kolegicom). Te godine je nestalo meda sa polica engleske a knjiga se rasprodala. Oni su opisali način mršavljenja i dokazali u laboratoriji ovaj tekst iznad.
http://medino.com.ba/

I ljude poslušaj i svoje pameti imaj
Avatar
beequeen
Aktivan
Postovi: 882
Pridružen/a: 02 lip 2010, 04:36
Lokacija: USA
Kontakt:

Post Postao/la beequeen »

Ovo moram licno da potvrdim jer ja sam izgubila oko 10kg jeduci med (joj sto ga volim)a ne cokolade i ostale slatkise.
Dokazano se gubi tezina
"Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren". - Albert Einstein
Avatar
Stipo
Aktivan
Postovi: 2824
Pridružen/a: 05 kol 2009, 01:32
Lokacija: Vidoši Livno
Kontakt:

Post Postao/la Stipo »

Glukoza iz meda tjera jetru da razgrađuje masnoće i veže te masnoće sa viškom fruktoze stvarajući bjelančevine. Bjelančevine su građevni materijal za izgradnju mišića
koji povećavaju snagu i izdržljivost cjelog čovjekovog organizma. Čovjek s većom mišićnom masom ima i veću snagu i pritom je živahniji, više radi i manje se zamara, a pritom troši više kalorija i masnog tkiva koje je se nagomilalo u organizmu. Rezultat toga svega komzumirajući med je gubitak celulita i viška kilograma.
Pčelar uvjek ima nešto naučiti.
Koristim samo Bio Vit CleanKoristim samo Bio Vit Clean
Avatar
beequeen
Aktivan
Postovi: 882
Pridružen/a: 02 lip 2010, 04:36
Lokacija: USA
Kontakt:

Post Postao/la beequeen »

Moj Stipo i jeste tacno,ja mogu da radim cijeli dan bez velikog umora.Ja kad otvorim kosnicu i vidim sace sa medom,voda mi curi iza zuba,yummy.Svaki dan ga jedem,na svakom cosku je tegla sa medom tako da ne mogu zaboraviti.Kad postane navika,nema problema.Mozda je i to sto ne pusim i sto provodim mnogo vremena napolju ali niko od ove omladine ne slusa.Med je lijek i hrana za sve.Ja kad se posjecem stavim meda na ranu,djeca mi se smiju a ono zaraste mnogo brze.Nema nista bez prirode.Juse sam upoznala zenu koja je guru za prirodno lijecenje ,ima svoju kliniku -najvise od svega koristi "med".:-)
Zadnja izmjena: beequeen, dana/u 13 lip 2010, 16:36, ukupno mijenjano 1 put.
"Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren". - Albert Einstein
Avatar
schumy
Aktivan
Postovi: 881
Pridružen/a: 30 sij 2010, 10:39
Lokacija: Istočna Istra, Hrvatska

Post Postao/la schumy »

Dobar dan beequeen, samo potvrđuješ ono što sam već o ovoj temi napisao, a protiv Kine i Kineza ostoji samo jedno pravilo: biti bolji, ne u KOLIČINI (kvatiteti), nego u KVALITETI. Mislim da nam tu oni ne mogu konkurirati jer su previše "navrnuti" na zaradu pa u tome pretjeruju sa podvaljivanjem kojekakvih medova-surogata....
Zato, beequeen, pronađi tržište za naš pravi nepatvoreni med, - čekamo!
Pozdrav.....schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Avatar
Mungos1212
Čita i piše, dobar
Postovi: 170
Pridružen/a: 08 pro 2008, 11:23
Lokacija: Zenica
Kontakt:

Post Postao/la Mungos1212 »

Lijepa priča se ovdje vodi. Moram malo stati na stranu kineza jer oni stvarno naprave mnoge stvari dobro ali kao i u Bosni nađe se koji milion kineza nepoštenih koji će to kopirati i ukaljati njihovu kvalitetu. I oni imaju pčele a pčele nikad ne prave loš med. Problem drugi je u tome da njihov med nije za nas kvalitetankao domaći jer je napravljen od njihovih biljaka što nama ne odgovara u ishrani jer nije ugrađeno u naše gene.
Što se tiče ljekovitosti lično sam se uvjerio da večina travara koristi med i pčelinje proizvode a kao masku koriste trave. Med sa ovom travom liječi ovo a sa onom nešto drugo. A ustvari med najviše liječi jer je pravljen od hiljade trava.
Schumy, tržište moraš naći sam ali moraš koju marku uložiti u svoju reklamu i promociju pčelarstva. Ja nemam toliko proizvoda ali prodao sam svim mojim prijateljima pčelarima mm i još neke proizvode. Pčelarstvo se mora predstaviti na svim medijima i svi ćemo imati koristi. U Zenici je kolega napravio emisiju na radiju i svako toliko je neko gost. Ne košta to puno a svi pčelari su zadovoljni jer su prodali svoje proizvode. Ljudi nisu upoznati sa ljekovitošću meda i pčela. Čak i neki naši pčelari nisu dobro upoznati sa tim i naravno da kada dođete pčelaru i pitate ga zašto se koristi bagremov med a on zamuckuje i gleda u stranu , pa ne bih ni ja uzeo. Treba ulagati u znanje i promociju pčelarstva i nećeš imati problem sa tržistem.
Problem je i nestručnost večine pčelara. Ako vam neko kupi 3 ili 4 proizvoda a vi mu poklonite nešto, makar bočicu propolisa. Kod nas je to rijetkost. Zato oni koji imaju svoje mušterije na taj način nemaju problema sa prodajom. Kad jednom pokažete ljudima svoju kvalitetu dolazit će oni uvjek a kad mu još date nešto i gratis imaće te mušteriju za čitav život.
http://medino.com.ba/

I ljude poslušaj i svoje pameti imaj
Avatar
schumy
Aktivan
Postovi: 881
Pridružen/a: 30 sij 2010, 10:39
Lokacija: Istočna Istra, Hrvatska

Post Postao/la schumy »

Dobro jutro Mungos,
Javljam se tek danas na tvoj post jer sam bio na putu. Dugo te nije bilo na forumu, volim kada si i ti na njemu jer voliš polemike i razmjenu iskustava i sklon si zdravoj kritici a to je ono što najviše u međusobnoj komunikaciji ljudi cijenim i volim.
Ukratko, ovo sa beequeen je "šala-mala" naime dok tenije bilo na forumu dopisivali smo se sa kojekakvim dosjetkama, pa je jedno od tih bila i plasman našega meda, ni manje ni više nego u – USA!
Sama Beequeen je napisala u zadnjem postu da im Kinezi podmeću, a to se konkretno u pčelarstvu odavno zna – ne da su njihove biljke-medonoše drugačijeg okusa nego su i pravi majstori u proizvodima kvazi-meda kojega najviše proizvode od ekstrakta škrova iz kukuruza, i koji je stvarno dobar i bez kemijske analize se teško razlučuje njegova kvaliteta od pravog meda. Popitaj se malo unaokolo, potvrdu ćeš vrlo brzo dobiti od ljudi koji su to iskusili, i na policama marketa gdje god se pojavi cijena meda koji bitno odskače od uobičajene cijene – ali u minus!
Vjerojatno znaš, a za mlađe pčelare je poučno kako se isprobava nepatvorenost meda:
Uzme se na dlan jedna mala žličica (ili prstohvat) meda pa se kružno trlja par minuta. Ako krajevi pobijele, to je izlučivanje saharoze iz toga primjerka meda, a kako znaš sadržaj saharoze u normalnom medu je do 1,5% !
Što se plasmana svojih proizvoda tiče nitko ove godine nema tih problema jer je meda na tržištu manje za 40÷60% u odnosu na 2009. god., a ja konkretno svake godine svoje "medne" zalihe potrošim do Nove Godine, jer ga dio prodam dio poklonim prijateljima i porodici a dio ga upakiranog u lijepu ambalažu poklonim za Novu Godinu poslovnim partnerima.
Mungos, toliko za danas, javi se opet, pozdrav.......schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Avatar
Mungos1212
Čita i piše, dobar
Postovi: 170
Pridružen/a: 08 pro 2008, 11:23
Lokacija: Zenica
Kontakt:

Post Postao/la Mungos1212 »

Drago mi je izaći na naš forum iako uvjek ima onih koji vole konverzaciju "nemaš ti pojma" što je bosance i dovelo na ovaj stupanj znanja.
Vrlo jednostavno je podmetnuti našem čovjeku. Kraj moje vikendice čovjek uzgaja koke i proizvodi jaja i svaki 3 ili 4 dan uzmem od njega po desetak komada. On od mene uzima med a ja mu pride dam i trutovdko saće koje ima stimulativno dejstvo na nosilice (radi mm) Ostaki susjedi ne kupuju jaja od njega nego donose iz grada. Ne kupuju med od mene nego od prodavaca. I naravno ja sam se zatekao kod susjeda kada je jedan takav prodavao med. Ljubičast med od kadulje prodaje po 8km. Šta reći. Sve je bilo dobro dok nisam rekao da sam pčelar. Bez riječi je pobrao tegle i otišao. Ostali smo smijući se. Imao je takav nastup da je i mene "skoro" ubjedio da je to pravi med.
Obraz prodaje med. Uvjek to govorim svojim kupcima. Ako nemam meda ja znam ko je edukovan da proizvodi ekološki med. Znam koga ću preporučiti i kome ja vjerujem. Mnogi me pitaju ali neki ne žele tuđi med nego moj. Onda kažem da ja bolje znam kako ko radi i kažem ljudima da kupuju med od ljudi koji su u udruženju jer oni se bore protiv falsifikovanja meda. To treba isticati na svim reklamama i prezentacijama.
Sad moram ići ali zimski je period pa ću biti češći na forumu.
Pozz
http://medino.com.ba/

I ljude poslušaj i svoje pameti imaj
Odgovorite