Slike med u djevičanskom saću
Re: Slike med u djevičanskom saću
Ovakva ljepota je izazov,ali kako sam cuo da je za ovo potrebna izrazito jaka pasa,kakve kod nas radi vremenskih prilika nema zadnje 2 godine.
U pravu si kolega inženjeru, a ima još stavki o kojim treba voditi računa: preporučljivo je( ne i obavezno) med u saću ciljati na paši bagrema. Najčešće su tada zajednice dovoljno jake (veliki broj voskarica), a i sama paša bagrema poznata po velikom dnevnom unosu(sve rijeđeinzenjer je napisao/la:Ovakva ljepota je izazov,ali kako sam cuo da je za ovo potrebna izrazito jaka pasa,kakve kod nas radi vremenskih prilika nema zadnje 2 godine.

M.B. Mirza=mir-zakon
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
N€dim je napisao/la:ma isplativo stipo ali i poskupo nekako
1 ovaj okvir oko 20 KM plus postarina

Osim lijepih slika i lijepih želja ne vjerujem da ću takvo nešto bilo kad postići pogotovo povoljno prodati.
slazem se medonosa ali kod nas i ovakvim pasnim terenima prosto nemoguce, da je ove okvire meni bilo prije tri godine kada je bilo po 25 kg i vise po kosnici e tada bi lijepo bilo ali prosle i pretprosle godine bogme ostali bi prazni, jedva popunile i ove izgradjene satine, ali vrijedilo bi pokusati i nabaviti ove okvire.![]()
Nedime,racunaj drugacije,kada je okvir izgradjen ima 16 polja sa medom,prodajes 5-10KM po komadu 16 x min 5KM#90KM#8okvira#720KM-150km nabavka#480KM zarade
barem kod mene tako bi a za ostale neznam.
-
- Čita, piše dovoljno
Poštovani kolegi!!
Prošle godine je u Celju na pčelarskom sajmu jedan trgovac iz Hrvatske prodavao one plastičnu ambalažu za proizvonji meda u saču, nesto slično onomu gore... Ako najdem adresu vam javim!!!
Prošle godine je u Celju na pčelarskom sajmu jedan trgovac iz Hrvatske prodavao one plastičnu ambalažu za proizvonji meda u saču, nesto slično onomu gore... Ako najdem adresu vam javim!!!
Ima toga i kod mene.Negdje sam vidio.Raspitacu se za cijenu.Kada budem dolazio u BiH,mogu ponijeti zainteresovanim.
Pozdrav.
Pozdrav.
Riječi su kao pčele , one su istovremeno i med i žaoka...
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Re: Slike med u saću-NOVO-NOVO
Ruski medicinski naucnici su dokazali da se polenova alergija,suzbija i "lijeci"zvakanjem meda u sacu!Med u sacu sadrzi i polen koji zvakanjem unosi se u organizam,koji je u malim kolicinama,i imuni sistem se navikaje na polen,cime nestaje alergija na polenmedonosa je napisao/la:
A zasto ne napraviti taj ram od drveta umjesto da ga placam 20 KM ili koliko vec kosta.
ovo su Pohl-ovi okviri iz Madžarske, ali ja sam stava da se krene jednom jednostavnijom metodom i pristupom i da se iskoriste postojeći nastavci i oprema.
-
- Čita i piše, vrlodobar
ovako pcelar sam pocetnik i ako bogda bude sve kako treba volio bih za sebe ostaviti malo meda u sacu kako da to napravi da pcele izgrade sace u koji ce spremati med
Najsretniji je onaj čovjek koji je učinio sretnima najviše drugih ljudi.
http://www.apivita.hr/hr/proizvodi/apibox/
netko je tražio tko iz RH proizvodi plastične okvire za med u saću, na gornjem linku je proizvođač.
netko je tražio tko iz RH proizvodi plastične okvire za med u saću, na gornjem linku je proizvođač.