Konferenciji o zaštiti medonosnih pčela u Evropi’

Ovdje možete ostaviti poruke vezano za proizvođače pčelarske opreme i ostalo
Odgovorite
Avatar
senad
Site Admin
Postovi: 3029
Pridružen/a: 12 tra 2008, 13:56
Lokacija: Grapska // Klokotnica
Kontakt:

Konferenciji o zaštiti medonosnih pčela u Evropi’

Post Postao/la senad »

Konferenciji o zaštiti medonosnih pčela u Evropi

slika

Dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u FBiH, Jerko Ivanković Lijanović sudjelovao je na svečanom otvaranju 52. međunarodnog sajma hrane i poljoprivrede - AGRA u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, u sklop kojeg je 22.08.2014.g. održana Ministarska konferencija o zaštiti medonosnih pčela u Evropi,

"Na inicijativu Ministarstva poljoprivrede i okoliša Republike Slovenije, ministri nadležni za poljoprivredu danas na Konferenciji razgovaraju o važnosti medonosnih pčela i pčelarstva, čimbenicima rizika koji prouzrokuju gubitke medonosnih pčela i prijedlozima za njihovu zaštitu. Sva iskustva koja smo danas razmijenili dobro će doći svima nama koji se borimo za unaprjeđenje i te oblasti poljoprivrede u našim zemljama," izjavio je ministar Ivanković Lijanović.

"Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, do sada je u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima maksimalno davalo podršku pčelarima, kako bi i ta proizvodnja i jedan jako plemenit posao u BiH stalno napredovao. Ja se kontinuirano borim za reguliranje načina i povećanje poticaja našim pčelarima i svakako da će iskustva koja danas ovdje dijelim s ostalim ministrima u Sloveniji biti od koristi i za bh. pčelarstvo," rekao je Jerko Ivanković Lijanović.

Ministri prisutni na Konferenciji o zaštiti medonosnih pčela u Evropi usvojili su Zajedničku deklaraciju o zaštiti medonosnih pčela, u kojoj se naglašava važnost veće posvećenosti i ulaganju u istraživanja i razvoj opstojnosti medonosne pčele.

Izvor; http://www.fmpvs.gov.ba/index.php?user= ... extID=1774
Do uspješnog pčelarenja bez predrasuda.
Odgovorite