Najlakše ćeš doći dok košnice ako odeš na pilanu i tražiš da ti izrežu dasku na 25 cm širine,,,, ostavi da se suši ,,, nađi sebi stolara da ti je protjera kroz dihtaricu,,,,
Iz jedne daske možeš dobiti dva nastavka LR
Ako imaš nekoga kao ja u blizini onda se kod stolara uradiš , ( hoblanje, sjećenje namjeru, ) a kod kuće sklapaš,,,,,
Ako tineko izhobla na dihtaricu a kući imaš bilo kakav cekular sa pokretnom nosačem testere onda možeš sam sebi to uraditi.....
Nikakav ti nacrt nereba samo slijedi slijedeće dimenzije.
Debljina izhoblane daske 2 cm
Vanjske mjere
Dužina LR 50.4 cm
Širina LR 41,2 cm
Visina LR 24.2 cm
Dubina utora gdje liježu okvirovi bez dodavanja lima 18 MM
Ako pratiš ove mjere nema greške .....
Ja lično volim obični falc ovako to izgleda

Duže stranice se nefalcuju, jer nema potrebe

Znači ako imamo debljinu 2 cm i ako falcujemo kraću stranicu onda bi izgledala računica ovako,,,,
Falc se uzima tako da nam unutrašnja mjera bude 37.2 ,, znači prema unutra sa svake strane se uzme 2 cm dok od debljine daske uzme se 1 cm kao štoje na prvoj slici,,,,, isto tako se ponovi na drugoj stranici i dobijemo da će nam duže stranice biti dimenzija 48,4,,, matematički bi bilo ovako
1 cm debljine kraće strane kao na prvoj slici isto tako 1 cm na drugoj kraćoj stranici + 48,4 = 50.4 cm
ZA širinu bi izgledalo ovako;;;
2 cm debljina duže strane +unutrašnja mjera 37,2 cm + 2 cm debljina druge duže stranice = 41,2 cm
Visina 24,2 cm