Evo ovako to sad kod mene izgleda.

pasha napisao:Na Bjelašnici su ostale kratko , otišle teže nego što su se vratile. Totalno ništa nisu unosile. Kući su već skoro heftu. Počela sam pomalo sa prihranom za zimu. Nadam se da će biti sve uredu. Neki su rojevi jako dobro razvijeni , a ostali se lijepo razvijaju.
Za sada je sve o.k. , pa vidjećemo....
pasha napisao:I moje stalno nešto donose. I polena puno. Ovdje ima djeteline u izobolju, najviše je vidim na njoj. Dobile su nekoliko doza sirupa, stavila sam i stimular pogače, ali mislim da su ih pojele. A meni je sad Ramazan i ne stižem da pogledam kako too sve izgleda iznutra. Ovu im prihranu i dajem da bi pojačala leglo i da bi bilo što više zimske pčele.
Brala sam čubru, kantarion i divlju nanu. šta misliš zvone, da li bi im odgovaralo nešto od toga (mislim na čaj) ?
pasha napisao:Zvones , bila sam neki dan pored tvog pčelinjaka, kapija je bila zatvorena. Često vozim bike u tom pravcu , pa ću jednom svratiti aBd.
Sjećam se da je SCHUMY svojevremeno pisao o jesenjoj prihrani pčela nekim čajevima. To mi je bilo jako interesantno i sama sam pomalo eksperimaentisala, ali mislim da on to radi sistematski. Ako neko zna link do tih njegovih postova, neka mi postavi ovdje. Hvala!
pasha napisao:Nije bilo golfa. Izgleda da ondje ne živiš.![]()
Sačekaću još koji dan da se schumy javi.
Sjetiće se on gdje je pisao o tome.
pasha napisao:Hvala Samire.
Vrati se na: DNEVNICI ČLANOVA FORUMA
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost