cope napisao:za Izeta
armirano saće sam izradiš moraš imati mjeru za koji ram i onda se žica razvuče po šemi i stavi se na žicu satna osnova i utopi i gotovo
pasha napisao:Kako je ovo Izete uredno i lijepo postavljeno.
Kupili muž i ja neki dan deset ramova (u refuzi) i 10 satnih osnova i ekserčiće i žicu i nitne i onu mašinicu što grije žicu pa se utapaju satne osnove.... i samo onako gledamo u to ....(((
IZET napisao:Pasha još malo pa ćeš otvoriti školu za početnike kako brzo učiš.....
senad napisao:Dobro nam došo,,,
Pregledaj malo moje slike na forumu i sve će ti biti jasno kako ja radim i fercera...
Znači kod mene 4 horizontalne žice prva do satonoše nekih 2 cm i od donje letvice na 3 cm zbog eksera koji prolaze da ne zapuše rupice,, ostalo podjeliš najednake djelove ..
JA isključivo koristim nitne i inox žicu i sve našpanujem ko tamburu.
Okvir obavezno sklapati sa ljepilom i doadtno zakucat akser....
Pogledaj slike pa ćeš vidjet trebalo bi da ti bude svejasno kakoja radim , OStali neka iznesu valstita iskustva
emkan napisao:hvala na brzom odgovoru ali nikako da nadjem te tvoje slike -mozes li mi direktan link poslati .hvala
Ibrahim Malicbegovic napisao:Izete Neznam štaje lakše,šta teže kod užičavanja.Neznam koliko imaš društava,ali jedno je istina se radi zimi u toploj sobi,tu se kuju i ramovi,a u prolječe iljeto se to realizuje.Sjeti se samo kako ruke bole od natezanja žice,a kod armiranog sača to se radi na dasci i odma se armiraju dvije satne osnove.Da ti treba užičiti 800 do 1000 ramova pitao bih te što je lakše.Probaj niko te više neče odvratiti.Ja to radim od 1984godine od kad sam u Sarajevu kupio rotacionu vrcaljku elektro pogon.Manje se lome ramovi lakše ramove oslobodit od voska kada ga topimo.Pogledajte u posljebnjem Broju BH Pčelara moj sunčani topionik.Ja ponovo koristim 30% ramova starih.
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost